Η Fanco για το κλείσιμο του εργοστασίου στη Νάουσα

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2004 13:33

Η διακοπή της λειτουργίας της μονάδας της εταιρείας στη Νάουσα, που αποτελεί μέρος του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδίου αναδιοργάνωσης, δεν πρόκειται να επηρεάσει τη παραγωγική διαδικασία καθώς και τη ταχύτητα εξυπηρέτησης των πελατών.

Τα παραπάνω επαναλαμβάνει η εταιρεία Fanco σε απάντηση επιστολής του Χ.Α. για τις επιχειρηματικές-οικονομικές συνέπειες που προκύπτουν για την εισηγμένη από το πρόσφατο κλείσιμο της μονάδας παραγωγής έτοιμου ενδύματος στη Νάουσα.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει επίσης τα εξής: «Οι άλλες μονάδες της εταιρείας έχουν τη δυνατότητα λόγω υφισταμένης παραγωγικής δυναμικότητας, να καλύψουν πλήρως τη παραγωγική δραστηριότητα της μονάδας που διακόπτει τη λειτουργία της, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας.

Έτσι, με τη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας αυτής θα σταματήσει και η δημιουργία ζημιών από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, η οποία θα βελτιώσει τα αποτελέσματα της εταιρείας περιορίζοντας τη ζημιά. Συγκεκριμένα, η εν λόγω μονάδα στη Νάουσα τα τελευταία χρόνια είχε ουσιαστικά μετατραπεί σε ένα κέντρο διακίνησης, ανάπτυξης και ελέγχου προϊόντων (logistics, R&D), με μόνη παραγωγική δραστηριότητα την πλοκή και κοπή υφασμάτων. Όλες οι υπόλοιπες βιομηχανικές κατεργασίες (λεύκανση, βαφή, φινίρισμα, τυποβαφές, κεντήματα και ραφή), πραγματοποιούνταν σε άλλες μονάδες της εταιρείας και στα Βαλκάνια.

Ο κύκλος εργασιών που διακινήθηκε μέσω της εν λόγω μονάδας το 2003, ανήλθε στα Euro 14,5 εκατ. Ήδη εντός του 2003, για λόγους καθαρά κοστολογικούς, είχε μεταφερθεί η πλοκή μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτήν, σε νέο παραγωγικό χώρο στη Στενήμαχο Ναούσης όπου δημιουργήθηκε ένα πολύ μεγαλύτερο πλεκτήριο με κοστολογικά και ποιοτικά πλεονεκτήματα.

Κατά συνέπεια, ο κύκλος εργασιών δε θα επηρεαστεί, αντίθετα αναμένεται βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας. Αλλωστε η διακοπή της λειτουργίας της εν λόγω μονάδας δεν έγινε για κανένα άλλο λόγο, παρά μόνον για τη διατήρηση της βιωσιμότητας των λοιπών μονάδων, οι οποίες παρουσιάζουν καλύτερη αποτελεσματικότητα και αφού η εταιρεία έχει πειστεί ότι με καμία επιπλέον συμπληρωματική ενέργεια δεν είναι δυνατή η εν λόγω μονάδα να καταστεί βιώσιμη και άρα να συμβάλλει στα αποτελέσματα της εταιρείας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα