Veolia Environnement SA: Κέρδη μετά από ζημίες το α' εξάμηνο

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2004 09:17

ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ επέστρεψε το πρώτο εξάμηνο η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ύδατος στον κόσμο, Veolia Environnement SA, μετά την υπογραφή συμβολαίων για νερό και αποκομιδή απορριμμάτων.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 181,4 εκατ. ευρώ (221 εκατ. δολ.) έναντι καθαρής ζημίας 2,1 δισ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News προέβλεπαν κατά μέσον όρο ότι η εταιρεία θα εμφανίσει κέρδη ύψους 212 εκατ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της Veolia, Henri Proglio, 55 ετών, την χρονιά που πέρασε, πούλησε περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου τριών δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένου και του τμήματός της στις ΗΠΑ, Filter, καθώς και μερίδιό της σε μία κατασκευαστική και παροχής υπηρεσιών ισπανική εταιρεία, προκειμένου να μειώσει το χρέος της. Τώρα αυξάνει το μέρισμα, καθώς τα συμβόλαια που υπέγραψε πριν από αρκετά χρόνια, άρχισαν να αποφέρουν έσοδα.

«Με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δείχνει την πρόθεσή του να ολοκληρώσει την πολιτική της σταθερής αύξησης του μερίσματος, μεσοπρόθεσμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι μετοχές της Veolia Environnement έχουν κερδίσει ποσοστό 7,8% φέτος, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 9,3 δισ. ευρώ και να κατατάσσεται στην 26η θέση μεταξύ των 30 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones Europe Stoxx Utility. Οι μετοχές της Suez SA, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παροχής ύδατος στον κόσμο, έχουν κερδίσει συνολικά ποσοστό 9,2%.

Η Veolia ολοκλήρωσε την πώληση μεριδίου που κατείχε στην ισπανική Fomento de Construcciones y Contratas SA στις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα κατά 1,1 δισ. ευρώ. Αυτό διατηρήθηκε στα 12,7 δισ. ευρώ (στα τέλη Ιουνίου) και θα κυμανθεί από 10,5 δισ. έως 11 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα