Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2004 15:01

Διατήρηση των ανοδικών τάσεων προοιωνίζεται η έως τώρα πορεία των futures στη Wall Street. Θετικά επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία οι αισιόδοξες προβλέψεις της Ford για τα κέρδη τρίτου τριμήνου και η ανακοίνωση της Texas Instruments ότι θα προβεί σε επαναγορά μετοχών και στην αύξηση του μερίσματος που θα διανείμει στους μετόχους.

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Ford, τα κέρδη της στο τρίτο τρίμηνο αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 10 και 15 σεντς ανά μετοχή, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για κέρδη έως πέντε σεντς ανά μετοχή.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης ότι προχωρά στο κλείσιμο εργοστασίου της στη Βρετανία και ότι η Jaguar θα αποσυρθεί από τη Φόρμουλα 1.

Στις 14:47 οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 23 και 2,5 μονάδες αντιστοίχως.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στις 16:45 η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστημίου Μίσιγκαν, ο οποίος εκτιμάται ότι ανήλθε στις 96,7 μονάδες το Σεπτέμβριο έναντι 95,9 μονάδων τον Αύγουστο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα