Ανοδικά η Wall Street - Πιέσεις στον Nasdaq

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 16:04
UPD:16:06
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από την επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης «ΑΑΑ» με σταθερή προοπτική για τις ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Ειδικότερα, στις 16:02 ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,47% στις 16.408,02 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq πιέζεται καταγράφοντας πτώση 0,03% στις 4.317,88 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,50% στις 1.881,41 μονάδες.

Σημαντικά θετικό κρίνεται το γεγονός ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση «ΑΑΑ» με σταθερή προοπτική για τις ΗΠΑ, αίροντας το καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης στο οποίο είχε θέσει τη χώρα τον Οκτώβριο του 2013.

Η Fitch σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεγαλύτερη ανοχή χρέους από ό,τι άλλες χώρες που διαθέτουν τριπλό Α, λόγω της απαράμιλλης ευελιξίας χρηματοδότησης που τους παρέχεται, καθώς αποτελούν τον εκδότη του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος και χώρα αναφοράς για τίτλους σταθερού εισοδήματος.

Στο ταμπλό, με απώλειες 3,8% κινείται η Nike, καθώς αν και τα κέρδη του γ' 3μηνου χρήσης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η διοίκηση εμφανίστηκε επιφυλακτική  για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Η εταιρία σε ανακοίνωσή της επεσήμανε πως οι δυσκολίες από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες πιθανότατα να επιβαρύνουν την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Απώλειες 11% σημειώνει η Symantec, μετά την ανακοίνωση ότι απομάκρυνε, με άμεση μάλιστα ισχύ, τον διευθύνων σύμβουλο Steve Bennett, τον οποίο και θα αντικαταστήσει το μέλος του Δ.Σ. Michael Brown.

Μεγάλη προσοχή θα προσελκύσουν οι ομιλίες των μελών της νομισματικής επιτροπής σήμερα, με τον Ναραϊάν Κοτσερλακότα να έχει ξεκινήσει τον γύρο των ομιλιών. Ο Κοτσερλακότα τάχθηκε κατά της απόφασης της Federal Reserve να αλλάξει το guidance για την νομισματική πολιτική, τονίζοντας ότι η Fed θα έπρεπε να διαμηνύσει ότι θα κρατήσει τα επιτόκια στα σημερινά επίπεδα μέχρι η ανεργία να υποχωρήσει κάτω από το 5,5%.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα