ΣΕΜΑ: Διεύρυνση παρουσίας στον κλάδο Υγείας

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 15:30
UPD:17:51

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) Γιώργος Καραβίας

Πιο κοντά στους στρατηγικούς της στόχους φέρνει την ασφαλιστική αγορά η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία, με τις εταιρείες να διεκδικούν, πλέον, ισχυρότερη θέση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, αλλά και να διευρύνουν την παρουσία του στο χώρο της Υγείας και τους διαμεσολαβούντες να διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις άσκησης ενός περισσότερο ενεργού και ουσιαστικού ρόλου για την τόνωση της ασφαλιστικής συνείδησης των Ελλήνων καταναλωτών.

Τα ανωτέρω τόνισε, προ ημερών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), κ. Γιώργος Καραβίας, μιλώντας στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, η οποία αυτή τη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Interamerican, προσθέτοντας ότι «αρωγός της ασφαλιστικής αγοράς για την επίτευξη των προαναφερόμενων στόχων θα είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά ο μεσίτης ασφαλίσεων. Ο κλάδος μας καλείται να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστή στις εξελίξεις. Καλείται να μεταλαμπαδεύσει στην κοινωνία κρίσιμα μηνύματα για τη σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης» τόνισε ο κ. Καραβίας, ενώ αναφερόμενος στις γενικότερες εξελίξεις που καταγράφονται στην ασφαλιστική αγορά υπογράμμισε ότι, οδηγούν τους Μεσίτες Ασφαλίσεων σε μια σειρά στρατηγικών επιλογών, που θα αλλάξουν πλήρως το τοπίο της διαμεσολάβησης.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στις πολιτικές συγχωνεύσεων οι οποίες θα διαμορφώσουν λιγότερα, αλλά και ισχυρότερα σχήματα, σε μεσιτικά γραφεία που θα λειτουργούν με χαμηλότερα κόστη, θα είναι αποδοτικότερα, ταχύτερα στις αποφάσεις τους και ουσιαστικότερα στις διαπραγματεύσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Επεσήμανε, ακόμη, τις επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες οι οποίες θα καταστήσουν την προώθηση των ασφαλιστικών προϊόντων ταχύτερη και οικονομικότερη, τις επενδύσεις στην καινοτομία που θα εξασφαλίσουν στις επιχειρήσεις στοιχεία διαφοροποίησης έναντι του ανταγωνισμού, και τα νέα προϊόντα ασφάλισης που χρειάζονται τη φυσική παρουσία των διαμεσολαβητών, οι οποίοι, όπως είπε, με τις δεξιότητές τους είναι οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυξημένη υπεραξία στην πώληση.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα