Επιλεκτικές κινήσεις στο ταμπλό του ΧΑ

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 14:19
UPD:14:23
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Στασιμότητα και ρευστοποιήσεις μικρής έκτασης παρατηρούνται στο ΧΑ την τελευταία περίπου ώρα, με την αγορά να αναμένει τη λήξη των σειρών των παραγώγων σήμερα.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 14:06, κινείται με απώλειες 0,30% στις 1.359,17 μονάδες, ενώ έχουν διακινηθεί 43,7 εκατ. τεμάχια με τζίρο στα 69,5 εκατ. ευρώ.

Σήμερα συμπίπτουν οι λήξεις τριών σειρών παραγώγων, όπου έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται οι επενδυτικές στρατηγικές μεγάλων χαρτοφυλακίων, και η αλλαγή στους συντελεστές βαρύτητας στους δείκτες FTSE, η οποία αναμένεται σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Τα αρνητικά πρόσημα κυριαρχούν στον FSTE25 ενώ στο επίκεντρο για ακόμη μία συνεδρίαση βρίσκονται οι Alpha Bank (-0,13%) και Πειραιώς (+0,49%), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η έντονη μεταβλητότητα της μετοχής της Εθνικής, η οποία κινείται μεταξύ 4,17-4,19 ευρώ με μικρά κέρδη. Η αγορά «ζυγιάζει» τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες και τα οποία έδειξαν ότι το 2013 κατέγραψε κέρδη 809 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,14 δισ. το 2012.

Απώλειες 3,6% σημειώνει και η ΕΧΑΕ, μετά τα κατώτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το δ' 3μηνο του 2013, ενώ υποστηρικτικά στο δείκτη κινούνται οι ισχυροί τίτλοι του FTSE25, όπως ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ με μικρά κέρδη.

Νωρίτερα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκε και η πολυαναμενόμενη έκθεση αξιολόγησης από τον οίκο Standard & Poor's, χωρίς να αλλάξει τίποτα στα ποσοτικά δεδομένα, παρα μόνο ότι το ύφος της έκθεση ήταν περισσότερο θετικό από ότι μας είχε συνηθίσει ο οίκος, αν εξέφρασε ορισμένες επιφυλάξεις για τον τραπεζικό κλάδο και την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, μέχρι τώρα η αγορά δεν φαίνεται να επηρεάζεται αρνητικά, ίσως επειδή είναι εν μέρει αναμενόμενο ότι μετά από 6 χρόνια βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, και όταν μια κυβέρνηση έχει μπροστά της δύο εκλογικές αναμετρήσεις, δεν θα είναι όλα "ρόδινα". Όπως σημειώνει άλλωστε ο οίκος, το χρέος της κυβέρνησης και το εξωτερικό χρέος της οικονομίας είναι ακόμη υψηλά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα