Οριακή πτώση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2004 11:35

Στις 13.221,33 μονάδες έκλεισε σήμερα ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,03%.

Πιέσεις ασκήθηκαν σε τίτλους εταιρειών από το χώρο διαχείρισης ακίνητης περιουσίας εν όψει της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed την Τρίτη.

Αντιθέτως, στο χρηματιστήριο της Σεούλ ο δείκτης KOSPI σημείωσε αξιόλογη άνοδο κατά 1,03% κλείνοντας στις 856,87 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν – για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση – και οι κινεζικές μετοχές με το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.

Στη διατήρηση του θετικού κλίματος συνέβαλε η είδηση ότι ο Ζιανγκ Ζεμίν παρέδωσε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας στο γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Χου Τζιντάο ολοκληρώνοντας τη μεταβίβαση της εξουσίας στη νεότερη γενιά http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/20/960854.htm .

Το χρηματιστήριο του Τόκιο ήταν σήμερα κλειστό λόγω αργίας. Την Παρασκευή ο δείκτης Nikkei έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων καταγράφοντας απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα