Επισκέψεις φορέων του Κατάρ στην Κύπρο

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 12:21
UPD:12:26
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Η QIA επεξεργάζεται συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι και βρίσκεται σε επαφή με τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) καθώς και ορισμένους Κύπριους επιχειρηματίες.

Φορείς του Κατάρ αναμένεται να επισκεφθούν την Κύπρο τον Απρίλιο και τον Μάιο, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, αλλά και διευκόλυνσης Κύπριων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις αραβικές χώρες.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ (Qatar Investment Authority) αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα τον Απρίλιο. Στο μεταξύ, η QIA επεξεργάζεται συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι και βρίσκεται σε επαφή με τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) καθώς και ορισμένους Κύπριους επιχειρηματίες.

Εξάλλου, τον Μάιο αναμένεται στην Κύπρο ομάδα της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ (Qatar Islamic Bank), η οποία και θα συζητήσει συγκεκριμένα θέματα συνεργασίας ως αποτέλεσμα των επαφών που είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του στο ταξίδι που πραγματοποίησε στη χώρα νωρίτερα φέτος.

Επίσης, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως η συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα στη Ντόχα για την ενίσχυση των αεροπορικών μεταφορών μεταξύ Κύπρου-Κατάρ θεωρείται σημαντική καθώς αποτελεί ένα πρώτο βήμα ούτως ώστε να καταστεί η Κύπρος διαμετακομιστικός σταθμός μεταξύ των χωρών της περιοχής και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα