Νευρικότητα και πτώση για το Χ.Α.

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 11:16
UPD:11:18
FOSPHOTOS / ALEXANDROS KATSIS/Alexandros Katsis

Έντονη νευρικότητα και απώλειες αποτυπώνεται στο ταμπλό του ΧΑ κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, με την εγχώρια αγορά να ταυτίζεται με το αρνητικό διεθνές κλίμα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης, στις 11:06, κινείται με απώλειες 0,53% στις 1.357,03 μονάδες, με τον τζίρο στα 7,2 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 3,7 εκατ. τεμάχια.

Ο Γενικός Δείκτης έχει προσπαθήσει ήδη δύο φορές μέσα στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις να προσεγγίσει τα επίπεδα των 1.380 μονάδων, αλλά όχι μόνο δεν τα έχει καταφέρει αλλά δείχνει ότι η αποτυχία συνοδεύεται με μια μικρής έκτασης διόρθωση. Προφανώς, ο καταλύτης ο οποίος θα βοηθήσει την αγορά να διαπεράσει τα επίπεδα και να δει με περισσότερες προοπτικές τις 1.400 μονάδες, να πρέπει να είναι αρκετά ισχυρός και να μην έχει προεξοφληθεί, όπως είναι η πιθανή αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας ή η δρομολόγηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς θα επιβεβαιώνει την πραγματική επιστροφή της εμπιστοσύνης των αγορών για τη χώρα μας.

Στο ταμπλό πραγματοποιούνται επιλεγμένες κινήσεις, με τους πωλητές να μην προχωρούν άκριτα και μαζικά στις εντολές τους. Ενδεικτικό της τάσης αυτής είναι ότι ο τζίρος δεν ξεπέρασε τα 6 εκατ. ευρώ το πρώτο μισάωρο της συνεδρίασης, ενώ οι απώλειες κινούνται σε αρκετές μετοχές του FTSE25 κάτω του 1%.

Alpha Bank (-0,41%) και Πειραιώς (+0,50%) και πάλι απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του όγκου (50%), ενώ ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται και στα warrants των δύο τραπεζών. Πρωταγωνιστές στην πτώση αναδεικνύονται η Τιτάν (-2,4%), τα ΕΛΠΕ (-1,45%) και η ΓΕΚ Τερνα (-1,45%).
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα