Εγκρίθηκε αύξηση μ/κ κατά 25 δισ. δρχ. της ΑΛΤΕ

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2001 16:36

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 25 δισ. δρχ., μέσω της οποίας θα χρηματοδοτηθούν τέσσερις στρατηγικές κατευθύνσεις, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΛΤΕ.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η έκδοση 21.199.980 νέων μετοχών, οι οποίες θα εκδοθούν υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία μία νέα για κάθε μία παλαιά στην τιμή των 3,5 ευρώ η μία.

Τα νέα κεφάλαια, όπως τονίστηκε, θα διατεθούν για την ολοκλήρωση των εξαγορών άλλων εταιρειών του κατασκευαστικού κλάδου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης της ΑΛΤΕ στη νέα ανώτατη εργοληπτική τάξη, για τη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου της Αττικής οδού και άλλων συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Σημαντικά κεφάλαια θα διατεθούν και για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης.

Εξάλλου, σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμαίνονται τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Οπως ανάφερε ο πρόεδρος της εταιρείας Απόστολος Αλλαμανής, ο κύκλος εργασιών το πρώτο εξάμηνο του 2001 έφτασε τα 22 δισ. δρχ. ενώ τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,3 δισ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα