Περιορίστηκαν οι απώλειες των ευρωπαϊκών δεικτών

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2004 18:54

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Οι αρχικές απώλειες περιορίστηκαν ωστόσο προς το τέλος των συναλλαγών χάρη στην ελαφρά ανάκαμψη των χρηματιστηριακών δεικτών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.579,5 μονάδες μειωμένος κατά %, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.703,7 μονάδες με απώλειες 0,6% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.977,7 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,3%.

Αφορμές για την εκδήλωση ρευστοποιήσεων αποτέλεσαν ορισμένα αποθαρρυντικά εταιρικά νέα και η σημαντική άνοδος των τιμών πετρελαίου.

Η τιμή του αργού αναρριχήθηκε σήμερα πάνω από το επίπεδο των 46 δολαρίων το βαρέλι μετά την αναστολή μέρους των εξαγωγών της Yukos προς την Κίνα. Παράλληλα, παραμένουν οι ανησυχίες για πιθανές διακοπές της προμήθειας των ΗΠΑ με πετρέλαιο λόγω των τροπικών καταιγίδων.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι κλάδοι τροφίμων – ποτών έπειτα από τις προειδοποιήσεις των εταιρειών Unilever και Colgate ότι τα κέρδη τους θα κυμανθούν σε επίπεδα κατώτερα των προβλέψεων.

Η μετοχική τιμή της Unilever υποχώρησε κατά 4,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα