Με μικρές απώλειες το Χ.Α.

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 14:21
UPD:14:23
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas

Με μικρές απώλειες κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, σε μία συνεδρίαση που η διόρθωση και η ρευστοποίηση των κερδών του προηγούμενου διαστήματος ήταν και αναμενόμενη και θεμιτή εξέλιξη.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 14:16, κινείται με απώλειες 0,17% στις 1.367,17 μονάδες, με τον τζίρο στα 54 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 33 εκατ. τεμάχια.

Ο Γενικός Δείκτης δείχνει να χρειάζεται έναν ακόμη καταλύτη για να κινηθεί υψηλότερα και να διαπεράσει τα επίπεδα των 1.380 μονάδων, τα οποία είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να ξεπεράσει και την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, τα ανοιχτά ζητήματα τα οποία τρέχουν έως την Παρασκευή δεν ευνοούν το κλίμα για κίνηση προς τα εμπρός, καθώς στις 21 Μαρτίου λήγουν οι σειρές των παραγώγων και αναμένεται και το rebalancing στους δείκτες FTSE. Μάλιστα, μέχρι τότε πιθανότατα θα γνωρίζουμε εάν η αγορά τελικά έχει προεξοφλήσει και μια πιθανή αναβάθμιση των προοπτικών της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

Στο ταμπλό Πειραιώς και Alpha Bank καλύπτουν το 40% του τζίρου μέχρι στιγμής. Οι μετοχές τους δείχνουν αξιοθαύμαστες αντοχές ενόψει των ΑΜΚ που θα πραγματοποιήσουν, ενώ για τρίτη σερί ημέρα ξεχωρίζει ιδιαίτερα η Eurobank με την όλη κίνησή της.

Σήμερα ανακοινώνει τον απολογισμό χρήσης 2013 ο Σαράντης με την αγορά να αναμένει κέρδη 14 εκατ. ευρώ, πωλήσεις 240 εκατ. και EBITDA 23,5 εκατ. ευρώ (αρκετά καλύτερα δηλ. από το 2012).

Νέα υψηλά πολλών ετών για τον τίτλο του ΟΛΘ (+3,3% στα 26,20 ευρώ), κινητικότητα ξανά στην ΛΑΜΔΑ ενόψει και του Ελληνικού, αυξημένες συναλλαγές και νέα άνοδος στην Paperpack, ενώ συνεχίζει την ανοδική διαφυγή του ο Κυριακούλης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα