Μικρή άνοδος στο Χ.Α.

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 11:19
UPD:11:20
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Με κέρδη ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α., με τους επενδυτές να κινούνται «ψηλαφιστά» και μετριοπαθώς σε επιλεγμένες μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη 0,35% στις 1.374,33 μονάδες, με τον τζίρο στα 15 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 8 εκατ. τεμάχια.

Η αγορά πλέον αντιλαμβάνεται ότι είμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη των διαδικασιών αυξήσεων κεφαλαίου από τις τράπεζες, εξέλιξη που θα απορροφήσει σημαντικό μέρος της ρευστότητας των ελληνικού ενδιαφέροντος κεφαλαίων. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου, ανοίγοντας τον δρόμο κυρίως για τη Eurobank.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται να δούμε επιλεγμένες ρευστοποιήσεις σε τίτλους που έχουν υπεραποδώσει το προηγούμενο διάστημα, οι οποίοι μάλιστα «τυγχάνει» να είναι και αυτοί που έχουν δώσει τη μεγαλύτερη ώθηση στον Γενικό Δείκτη.

Παράλληλα, αναμένεται και η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα εμπεριέχει ρυθμίσεις που η κυβέρνηση απέφευγε όλους αυτούς τους μήνες. Ο πολιτικός κίνδυνος είναι εδώ, όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις, και όσο πλησιάζουμε και προς τις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές, οι πολιτικοί ελιγμοί και τακτικισμοί μπορεί να μετατρέπονται συχνά και βραχυπρόθεσμοι καταλύτες της αγοράς.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης σήμερα ταυτίζεται περισσότερο με τον FTSE25, με τις τράπεζες να κρατούν «αντίβαρα» στις πιέσεις που αναπτύσσονται. Η Πειραιώς σήμερα ανακάμπτει με κέρδη 1%, μετά τη μικρή χθεσινή διόρθωση, ενώ μαζί με την Alpha Bank (+0,4%), έχουν πραγματοποιήσει κοντά στο 60% του όγκου. ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ κινούνται με θετικό πρόσημο χωρίς μεγάλες ακρότητες, ενώ ΟΛΠ, Eurobank Properties και Folli-Follie βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα