Παρουσίαση της ΕΥΑΘ ενόψει εισαγωγής στο ΧΑΑ

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2001 17:37

Aπο τις 24 εως τις 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή της εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Στη σημερινή παρουσία της στο ευρύ επενδυτικό κοινό, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Τσόγκας υπογράμμισε, ότι η εταιρεία για την επόμενη πενταετία σχεδιάζει αναπροσορμαγή των τιμολογίων ύδρευσης σε ετήσια βάση, καθώς επίσης και διάρθρωση της κλίμακας χρέωσης, με προοδευτική αύξηση για μεγαλύτερα επίπεδα κατανάλωσης.

Για το ίδιο διάστημα η εταιρεία προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 26,8 δισ. δρχ., οι οποίες θα αφορούν έργα βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης στο νομό Θεσσαλονίκης, με την αντικατάσταση 300 χιλιομέτρων αγωγών (το 25% του συνολικού δικτύου) και την τοποθέτηση νέων υδρομέτρων για το σύνολο των συνδέσεων.

Η εταιρεία για το σύνολο του 2001 αναμένεται να παρουσιάσει κύκλο εργασιών στα 15,8 δισ. δρχ. και καθαρά κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων στα 7,9 δισ. δρχ.

Μετά την εισαγωγή της εταιρείας στο ΧΑΑ το ελληνικό Δημόσιο θα κατέχει το 74,55% των μετοχών, οι εργαζόμενοι και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου το 1,21% και το επενδυτικό κοινό το 24,24%. Κύριος Ανάδοχος και σύμβουλος έκδοσης είναι η ΕΤΕΒΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα