Ανοδικά ξεκίνησε η Wall Street

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 16:12
UPD:16:15
REUTERS/LUCAS JACKSON

Με κέρδη ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, με την αγορά να δείχνει ανακουφισμένη από τα σημάδια αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία και των ικανοποιητικών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν.

Ειδικότερα, στις 16:11 ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,39% στις 16.309,73 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,49% στις 4.300,85 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,37% στις 1.865,67 μονάδες.

Σήμερα ξεκινά η κρίσιμη διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Federal Reserve, με τους επενδυτές να αναμένουν έστω ένα σημάδι για τις προθέσεις των σχεδιαστών της πολιτικής για την οικονομία. Υπενθυμίζεται ότι στην πρηγούμενη συνεδρίαση είχε τεθεί για πρώτη φορά μετά από τη κρίση του 2008 το ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων. Ένας μικρός αριθμός αξιωματούχων της Fed  διατύπωσε την άποψη πως ίσως η τράπεζα χρειαστεί να αυξήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο κοντινό μέλλον.

Στο +2,8% βρίσκεται η μετοχή της Microsoft, μετά τη φημολογία ότι το λογισμικό του Office θα διαμορφωθεί ώστε να είναι συμβατό με τις συσκευές iPad της Apple. Η μετοχή της τελευταίας κερδίζει 0,3%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση  1,1% κατέγραψε σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, με τον δομικό πληθωρισμό να ενισχύεται κατά 1,6%. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας της αύξησης του κόστους τροφίμων και στέγασης.

Την ίδια ώρα, επιβράδυνση στο ρυθμό ανέγερσης των κατοικιών σημειώθηκε το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, ωστόσο καταγράφηκε σημαντική αύξηση στις νέες οικοδομικές άδειες, που αφορούν κυρίως πολυκατοικίες και διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, σε ετήσια βάση καταγράφηκε μικρή πτώση 0,2% στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών, οι οποίες διαμορφώθηκαν στις 907.000 και έναντι των 909.000 τον Ιανουάριο. Παράλληλα, καταγράφηκε άνοδος 7,7% στις νέες άδειες, φθάνοντας το 1,02 εκατ., το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα