Έσπασε το πενθήμερο πτωτικό σερί ο Dow Jones

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 22:30
UPD:22:31
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, με τον δείκτη Dow Jones να σταματά με τον πιο πανηγυρικό  τρόπο το πενθήμερο πτωτικό του σερί. Η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής έδρασε καταλυτικά στην αλλαγή της επενδυτικής ψυχολογίας μετά τα χαμηλά τριών εβδομάδων που είδαν οι δείκτες την Παρασκευή.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,13% στις 16.247,22 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,81% στις 4.279,95 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,96% στις 1.858,83 μονάδες.

Στο ταμπλό, με κέρδη 4% έκλεισε η Yahoo, με την αγορά να υποδέχεται θετικά την ανακοίνωση της Alibaba Group Holding ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ.

Με κέρδη 7,3% έκλεισε η Sina, μετά την ανακοίνωση ότι η θυγατρική της Weibo, η οποία ειδικεύεται στα κοινωνικά δίκτυα, πιθανότατα να καταθέσει αίτηση για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Κέρδη 2% και για την Keurig Green Mountain, η οποία την Παρασκευή θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500, αντικαθιστώντας την WPX Energy.

Στον αντίποδα, με απώλειες 7,8% έκλεισε η Herbalife, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού. Η διοίκηση πάντως της εταιρείας ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, τη μεγαλύτερη από τον Αύγουστο του 2013 σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, ήτοι 0,6% υψηλότερα σε σχέση με τον Ιανουάριο. Σε επίπεδο έτους η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,8%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve η μεταποιητική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 0,8% και η παραγωγή μεταλλευμάτων σημείωσε άνοδο 0,3%.

Ωστόσο, από την άλλη μεριά, ο δείκτης εμπιστοσύνης μεταξύ των κατασκευαστών παρέμεινε τον Μάρτιο στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2013, δείχνοντας ότι οι προοπτικές του κλάδου παραμένουν αρνητικές. Ο δείκτης National Association of Home Builders/Wells Fargo διαμορφώθηκε στις 47 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο μόλις μιας μονάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα