Ανοδικά συνεχίζουν οι ευρωαγορές

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 15:40
UPD:16:07
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Στις 15:29, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,75% στις 9.125 μονάδες.

 

Συνεχίζουν ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις θετικές επιχειρηματικές εξελίξεις να υπερτερούν των ανησυχιών για τις γεωπολιτικές προεκτάσεις της κρίσης στην Κριμαία.

Ειδικότερα, στις 15:29, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,49% στις 6.560 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,75% στις 9.125 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,87% στις 4.253 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με κέρδη 0,7% στις 324,51 μονάδες.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας ότι η απαγόρευση στη χορήγηση θεωρήσεων για ταξίδια στις χώρες - μέλη της και το «πάγωμα» λογαριασμών Ρώσων αξιωματούχων σε τράπεζές της θα είναι οι πρώτες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας για τις στρατιωτικές και πολιτικές ενέργειες της Μόσχας στην Κριμαία. Συνολικά οι κυρώσεις αφορούν 21 Ρώσους και φιλορώσους Ουκρανούς αξιωματούχους, όπως σημείωσε ο Λίναν Λικεβίτσιους, για το ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Κριμαίας από την Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ωστόσο, οι ευρωαγορές κινούνται στο ρυθμό των επιχειρηματικών εξελίξεων. Η RWE ενισχύεται κατά 1,6%, παρέχοντας σημαντική στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η L1 Energy ανακοίνωσε ότι  θα εξαγοράσει την Dea, θυγατρική της RWE, έναντι 5,1 δισ. ευρώ.

Με κέρδη 1,6% κινείται η Vodafone, καθώς ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της ισπανικής εταιρείας Ono. Η Ono διαθέτει 1,9 εκατ. πελάτες, ενώ από τη συνέργεια αναμένεται να υπάρξουν έσοδα 1 δισ. ευρώ.

Κέρδη 1,6% σημειώνει και η Allianz, η οποία συμφώνησε να διαθέσει 440 εκατ. ευρώ για την εξαγορά assets από την Unipol. Το πακέτο περιλαμβάνει χαρτοφυλάκιο 1,1 δισ. ευρώ, μέσω 729 ασφαλιστικών πρακτόρων και 500 εργαζομένων.

Στον αντίποδα, πτωτικά γύρισε η Societe Generale, η οποία σημειώνει απώλειες 0,8%, με την αγορά να προβληματίζεται σχετικά με τη συμφωνία για πώληση της ασιατικης μονάδας private banking στην DBS Group Holdings.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτωτικά αναθεώρησε η Eurostat τον πληθωρισμό το Φεβρουάριο στην Eυρωζώνη, στο 0,7% από 0,8% προηγουμένως.

Η πτωτική αναθεώρηση φανερώνει πως ο πληθωρισμός παραμένει χαμηλότερα του στόχου της ΕΚΤ για 2% ενώ τα επιτόκια παραμένουν στο 0,25%, σε ιστορικό χαμηλό με στόχο την ενίσχυση του δείκτη τιμών καταναλωτή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα