ΕΤΕπ: Δάνειο 235 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 14:54
UPD:15:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Mihai Tanasescu (Δ), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός (Α) και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ Γιώργος Κόλλιας (Δ) υπογράφουν συμφωνίας χορήγησης δανείου ύψους 235 εκατ. ευρώ από την ΕΤεπ προς τη ΔΕΗ για τη βελτίωση του ηλεκτρικού δικτύου στη Ελλάδα.

Δάνειο ύψους 235 εκατ. ευρώ χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στη ΔΕΗ, συμβάλλοντας στη βελτίωση του ελληνικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το χρηματοδοτούμενο επενδυτικό πρόγραμμα καλύπτει την περίοδο 2013-15 και έχει ως στόχο την ανακαίνιση και ενίσχυση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και την επέκτασή του, ώστε να καταστούν δυνατές περίπου 186.000 νέες συνδέσεις στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΤΕπ, το επενδυτικό πρόγραμμα θα αποφέρει οφέλη τόσο στους καταναλωτές όσο και στους προμηθευτές, βελτιώνοντας την υποδομή διανομής και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα καλύτερη κάλυψη της ζήτησης.

Η ΕΤΕπ επισημαίνει, εξάλλου, πως η ενέργεια ανήκει στους τομείς προτεραιότητας της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα και έχει χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα με δάνεια συνολικού ύψους 4,6 δισ. ευρώ αφότου η χώρα προσχώρησε στην Ε.Ε.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα