Ανέκτησε τις 1.350 μονάδες το Χ.Α.

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 14:35
UPD:14:38
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ισχυροποιείται η άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο όσο περνά η ώρα, με τον Γενικό Δείκτη να ανακτά σημαντικό μέρος των απωλειών της Παρασκευής και να φτάνει και πάλι τις 1.350 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός δείκτης, στις 14:06, βρίσκεται στις 1.351,83 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 2,49%, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 47 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο και σήμερα παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, με 12,5 εκατ. από τα 22 εκατ. συνολικά του όγκου να έχουν διακινηθεί στις μετοχές της Alpha Bank (+3,4%), της Πειραιώς (+2,1%) και της Εθνικής (+5,46%). Οι επενδυτές, όπως όλα δείχνουν, αρχίζουν σταδιακά να προεξοφλούν μια θετική αξιολόγηση στην προσεχή (Παρασκευή 21/3) έκθεση του οίκου Standard & Poor's για την Ελλάδα, εξέλιξη που θα καταστήσει και τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου θετικότερες. Υπενθυμίζεται εδώ ότι την ίδια μέρα, στις 21 Μάρτιου, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, οι μετοχές των ΕΤΕ, Alpha Bank και Πειραιώς θα ενταχθούν στους δείκτες FTSE Global equity mid cap index και FTSE All World Cap index.

Με τον ίδιο καταλύτη ακολουθούν και οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE25 και του MID CAP, ενώ προσθέτουν και τις προσδοκίες ότι τελικά η ελληνική κυβέρνηση θα έρθει σε συμφωνία με την τρόικα, ώστε να λήξει η πολύμηνη διαπραγμάτευση  και να εκταμιευτεί η δόση. Αλλωστε, από τα ξημερώματα διεφάνη ότι η κυβέρνηση θα κάνει τελικά πίσω στις υποδείξεις της τρόικας, ενώ μένουν εκκρεμή ορισμένα μόνο θέματα.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη καταγράφει η Jumbo, η ΓΕΚ Τερνα και η Eurobank Properties, ενώ πάνω από 2% είναι η άνοδος στις περισσότερες μετοχές του FTSE25.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα