Με το «δεξί» ξεκίνησε την εβδομάδα το Χ.Α.

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 11:08
UPD:11:16
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Με ισχυρά κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα το ελληνικό χρηματιστήριο, αντιδρώντας μετά τις πιέσεις που δέχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα και κυρίως στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 11:04 με κέρδη 1,32% στις 1.336,15 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται στα 9 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 4,29εκατ. τεμάχια.

Ο τραπεζικός κλάδος για ακόμη μία φορά πρωταγωνιστεί στην ημερήσια τάση, με τον κλαδικό δείκτη να κινείται με κέρδη 2,56%, λαμβάνοντας ώθηση από το +3,2% της Εθνικής, το +2% της Πειραιώς και το +1,7% της Alpha Bank. Επίσης, τόσο η Eurobank (+4,8%) όσο και η Αττικής (+7,4%) καταγράφουν σημαντικά κέρδη, έχοντας καταγράψει όγκους κοντά στις 500 χιλ. τεμάχια.

Όπως αναφέρει το Market Beat, η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα είναι βέβαιο πως θα έχει τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα. Καθώς σε αυτή, εκτός της εκπνοής των σειρών Μαρτίου, όπου εκπνέουν όλα τα παράγωγα προϊόντα σε παγκόσμια κλίμακα, αναμένονται εξελίξεις στο εσωτερικό πεδίο. Όπως η κατάθεση νομοσχεδίων σχετικών με θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα την αγορά, αλλά επίσης στο τέλος της θα έρθει η αξιολόγηση της S&P για την ελληνική οικονομία και η ανακοίνωση των συντελεστών βαρύτητας στους δείκτες που κατασκευάστηκαν από την εταιρία FTSE και αφορούν στην Ευρώπη. Οι αλλαγές για τους τίτλους του 25άρη που συμμετέχουν σε αυτούς και θα ισχύσουν από τις 24 Μαρτίου θα καθορίσουν το ύψος των κεφαλαίων που πιθανά θα εισρεύσουν  εξαιτίας των αλλαγών που θα ευνοήσουν Τραπεζικά blue chip κύρια.

Στο ταμπλό, εκτός από τις τράπεζες ξεχωρίζουν η  MIG, με κέρδη 1,23% με όγκο 580 χιλ. τεμάχια, ο ΟΤΕ, ο οποία ενισχύεται 1,7%, ο ΟΠΑΠ (+0,6%) και η ΔΕη (+1,5%), χωρίς όμως να προσελκύουν το έντονο συναλλακτικό ενδιαφέρον των προηγούμενων ημερών.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα