Πριν το Πάσχα θα ανακοινωθεί το ελάχιστο κόστος αξιοπρεπούς διαβίωσης, κίνηση που εντάσσεται στο νέο πλαίσιο ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων δανείων.
Αυτό δήλωσε ο υϕυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς χαιρετίζοντας το συνέδριο που διοργάνωσε η ΕΚΠΟΙΖΩ για την υπερχρέωση.
Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο γ.γ καταναλωτή Γ. Στεργίου υποστήριξε ότι το τελικό ποσό θα είναι σαϕώς μεγαλύτερο από το όριο της ϕτώχειας ενώ προσέθεσε ότι θα χρησιμοποιηθεί και για τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις τράπεζες, μια διαδικασία που
Δημιουργείται δίκτυο υποστήριξης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
προωθείται από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο πλαίσιο της αλλαγής του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο κ. Στεργίου, προανήγγειλε τη δημιουργία δικτύου υποστήριξης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ομιλητές εξέϕρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να θεσπιστεί υποχρεωτικό στάδιο διαμεσολάβησης πριν μπορέσει ένας δανειολήπτης να προσϕύγει στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσει διευθέτηση του χρέους. Μεταξύ αυτών, ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγγελος Ζερβέας, ο οποίος επικαλούμενος πληροϕορίες για το περιεχόμενο του προωθούμενου νομοσχεδίου για την αλλαγή του νόμου Κατσέλη, υποστήριξε ότι θα προκύψει μεγάλο κόστος για τα υπεχρεωμένα νοικοκυριά, ειδικά αυτά που βρίσκονται στη χειρότερη οικονομική κατάσταση.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Jason Κilborn, καθηγητή στη νομική σχολή John Marshall. Υποστήριξε ότι η διαδικασία της διαμεσολάβησης δεν έχει επιτύχει πουθενά στην Ευρώπη και κάλεσε τις τράπεζες να προχωρήσουν σε γενναίες ρυθμίσεις που θα επανεντάξουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην αγορά.
newsroom naftemporiki.gr