Πάνω από 2% οι εβδομαδιαίες απώλειες της Wall Street

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 23:34
UPD:23:54
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Μετά από μία συνεδρίαση που κυριάρχησε η νευρικότητα και οι εναλλαγές προσήμων, οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν τελικά με μικρές απώλειες. Η αγορά να παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στην Κριμαία και ειδικά με την διενέργεια του δημοψηφίσματος για την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,27% στις 16.066 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,36% στις 4.245 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,29% στις 1.841 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με απώλειες. Συγκεκριμένα ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,4%, ο Nasdaq κατά 2,1% και ο S&P 500 κατά 2%.

Ο δείκτης S&P 500 έχασε τα κρίσιμα επίπεδα των 1.850 μονάδων, με τους τεχνικούς αναλυτές να έχουν επισημάνει ότι μόνο η αποφασιστική διαπέραση τους θα κρίνει και την μελλοντική πορεία του δείκτη.

Στο ταμπλό, η Aeropostale υποχώρησε κατά 20%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Αύγουστο. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι θα σημειώσει ζημίες ύψους 75 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν τις ζημίες στα 17 σεντς ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, η Yahoo ενισχύθηκε κατά 1%, ανακάμπτοντας από την 5ήμερη πτώση. Η Alibaba Group, η οποία κατέχει το 24% της εταιρείας φημολογείται ότι ετοιμάζει την κατάθεση δημόσιας προσφοράς τον Απρίλιο.

Κέρδη 2,1% και για την Boston Scientific, καθώς έλαβε έγκριση από τις ευρωπαϊκές αρχές για τη δραστηριοποίηση στην αγορά της Ευρώπης. Για την εταιρεία, η οποία καλύπτει τις προϋποθέσεις δραστηριοποίησης στην περιοχή, θα είναι ένα μεγάλο άνοιγμα που θα ενισχύσει τα μεγέθη της.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 0,1%, η πρώτη σε τρεις μήνες, κατέγραψαν σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση οι τιμές χονδρικής τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ. Η πτώση αποδίδεται στη μείωση τιμών που καταγράφηκε στα είδη ένδυσης και τη βενζίνη. Η τιμή χονδρικής πώλησης αγαθών αυξήθηκε κατά 0,4% τον Φεβρουάριο, ενώ οι υπηρεσίες υποχώρησαν κατά 0,3%.

Στις 79,9 μονάδες, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο, διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, από 81,6 μονάδες αντίστοιχα το Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα