Σε κλοιό ρευστοποιήσεων το Χ.Α.

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 14:16
UPD:14:17
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Έντονες ρευστοποιήσεις επικρατούν στο ελληνικό χρηματιστηριακό ταμπλό, με τον αρνητισμό και την αβεβαιότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές να «εισάγεται» και στο Χ.Α.

Ο Γενικός Δείκτης στις 14:12 κινείται με απώλειες 1,30% στις 1.328,79 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 45,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,5 εκατ. τεμάχια.

Ο τζίρος παραμένει χαμηλά, δεδομένου του ύψους στο οποίο κινήθηκε στις συναλλαγές των προηγούμενων ημερών, ενδεικτικό του ότι στο κύμα των ρευστοποιήσεων συμμετέχουν επιλεγμένα χαρτοφυλάκια. Ωστόσο, η έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα δείχνουν να μπλοκάρουν σε επιμέρους ζητήματα τα οποία μόνο αμελητέα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, συντηρώντας τη νευρικότητα στο ταμπλό.

Στην αβεβαιότητα συμβάλλουν και οι διάχυτες πληροφορίες που διαχέονται αναφορικά με τις τιμές που θα πραγματοποιηθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου σε Πειραιώς και Alpha Bank, το «πάγωμα» της ΑΜΚ της Eurobank έως ότου ψηφιστεί ο νόμος ανακεφαλαιοποίησης και τη σιγή που επικρατεί αναφορικά με το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Εθνικής.

Στο ταμπλό, αρνητικοί πρωταγωνιστές αναδεικνύονται οι Ελλάκτωρ και MIG με απώλειες άνω του 3%, ενώ οι ισχυροί σε στάθμιση τίτλοι της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ κινούνται με απώλειες από 0,70% έως και 1,20%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα