Λαμβάνει τόνο από τις διεθνείς ρευστοποιήσεις το Χ.Α.

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 11:15
UPD:11:18
FOSPHOTOS / ALEXANDROS KATSIS/Alexandros Katsis

Οι εξελίξεις στην Κριμαία και οι ρευστοποιήσεις σε όλα σχεδόν τα χρηματιστήρια του κόσμου δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το Χ.Α., το οποία βρίσκει μια καλή αφορμή να συνεχίσει τη διόρθωση που ξεκίνησε χθες.

Στις 11:03, ο Γενικός Δείκτης κινείται με απώλειες 1,10% στις 1.331,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 14,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,4 εκατ. τεμάχια.

Τα πρόσημα στο ταμπλό είναι αρνητικά, αλλά πλην των τραπεζών, οι απώλειες είναι ελεγχόμενες και μετριοπαθείς. Μάλιστα, ο FSTE25 «ταυτίζεται» με τον Γενικό Δείκτη, καταγράφοντας αμφότεροι απώλειες 1,1%, ενώ ισχυρότερες είναι οι πιέσεις που δέχονται οι τράπεζες με τον κλαδικό να φτάνει έως και το -1,6%. Άλλωστε, η αγορά αναμένει το νόμο ανακεφαλαιοποίησης του κλάδου, εξέλιξη που όσο καθυστερεί τόσο διαβρώνει το momentum που δημιουργήθηκε με τη δημοσιοποίηση των κεφαλαιακών αναγκών ακριβώς μία εβδομάδα πριν.

Τα «καύσιμα» που έδωσαν όλο αυτό το διάστημα στην εγχώρια αγορά οι θεσμικοί και οι ξένοι έχουν παγώσει, τουλάχιστον προσωρινά, καθώς οι επενδυτές παγκοσμίως έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους στην Κριμαία. Την Κυριακή είναι το κρίσιμο δημοψήφισμα στο οποίο οι κάτοικοι της ουκρανικής περιοχής θα κληθούν να αποφασίσουν για την προσάρτησή τους στη Ρωσία, εξέλιξη που όπως όλα δείχνουν δεν θα επιτρέψουν οι Δυτικοί. Οι ισορροπίες μεταξύ των δύο πόλων, Ρωσίας - Δύσης, φαίνεται να κρέμονται σε μία κλωστή, με τους επενδυτές να προσπαθούν να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο τα κεφάλαια τους προχωρώντας στην αναμενόμενη απομόχλευση.

Στο ταμπλό, Εθνική και Alpha Bank ηγούνται των απωλειών στο δείκτη FSTE25, ενώ ισχυρές είναι και οι πιέσεις σε ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ. Ελαφρώς πτωτικά κινείται ο ΟΤΕ, η Jumbo και ο Τιτάνας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΤΡ
  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα