Πτωτικές τάσεις στη Σοφοκλέους

Πιέσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2004 11:08
UPD:11:10

ΠΤΩΣΗ σημειώνει από την αρχή της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών του Χ.Α. ο οποίος αυτή την ώρα (11:04) βρίσκεται στις 2.350,16 μονάδες μειωμένος κατά 0,51%.

Ο τζίρος φθάνει τα 9,56 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πακέτα.

Απώλειες καταγράφει και η πλειονότητα των μετοχών. Συγκεκριμένα, από το σύνολο των τίτλων που έχουν αλλάξει χέρια μόνο 15 σημειώνουν άνοδο, 83 υποχωρούν και 53 παραμένουν στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος.

Όλες οι μετοχές του δείκτη FTSE/ASE 20 υποχωρούν. Οι τίτλοι του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ σημειώνουν πτώση κατά 0,53% και 0,13% αντιστοίχως, ενώ η Cosmote, η Εμπορική, ο Γερμανός, η Αγροτική και η Πειραιώς καταγράφουν απώλειες άνω του 1%.

Σχόλια αναλυτών

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis θεωρεί πιθανή τη συνέχιση των πιέσεων στο δείκτη, κυρίως λόγω των πτωτικών τάσεων στις αμερικανικές αγορές χθες, εξαιτίας των ανησυχιών για την επίπτωση της αύξησης των τιμών του πετρελαίου στην ανάπτυξη της οικονομίας και τα χαμηλότερα του αναμενόμενου εταιρικά αποτελέσματα.

H Marfin εκτιμά επίσης ότι τα ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αναταραχές στη διοίκηση του ΟΠΑΠ είναι πιθανόν να επιδράσουν αρνητικά στην τιμή της μετοχής, η οποία έχει σημειώσει σημαντική υπεραπόδοση κατά 32% έναντι της αγοράς από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. του ΟΠΑΠ θα προταθεί η σύνθεση της επιτροπής που θα συντάξει τις προδιαγραφές του νέου διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση δύο κεντρικών συστημάτων του Οργανισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και του τερματικού εξοπλισμού που θα εγκατασταθεί στα πρακτορεία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο προϋπολογισμός του νέου πληροφοριακού συστήματος προσεγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ.

«Συνεχίζουµε να πιστεύουµε σε διόρθωση του Γενικού ∆είκτη και ειδικότερα σε διόρθωση της υψηλής κεφαλαιοποίησης, προκειµένου να ανασυντάξουµε δυνάµεις και να δούµε εάν έχουµε τη διάθεση και προ πάντων τη δύναµη να κινηθούµε υψηλότερα», αναφέρει μεταξύ άλλων η Merit Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Aspis Bank, «η διόρθωση που παρατηρήθηκε χθες στις τραπεζικές µετοχές ήταν αναµενόμενη µετά από τέσσερις αναδικές συνεδριάσεις. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση θεωρούµε πιθανό να συνεχιστεί η τάση συσώρευσης καθώς και τα διεθνή χρηµατιστήρια αναµένεται να κινηθούν πτωτικά µετά το αρνητικό κλείσιµο της Wall Street».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα