Πάνω από τα 1,39 δολ. το ευρώ

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 13:27
UPD:13:43
REUTERS/STEFANO RELLANDINI

Σε υψηλά διετίας αναρριχάται το ευρώ, με τους επενδυτές να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις πρόσφατες δηλώσεις των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), οι οποίοι υποβαθμίζουν τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.

Ειδικότερα, στις 13:20, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,35% στα 1,3955 δολ. ενώ νωρίτερα έφτασε τα 1,3970 δολ. στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2011. Έναντι του γιεν καταγράφει οριακές μεταβολές, στα 142,97 γιεν.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ δεν χάνουν την ευκαιρία να επιβεβαιώνουν τη στήριξη στην οικονομία της Ευρωζώνης, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα και ότι όλα τα εργαλεία άσκησης νομισματικής πολιτικής είναι στη διάθεση τους, δημιουργώντας έτσι ένα πλέγμα προστασίας για το κοινό νόμισμα της ζώνης.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την αμερικανική οικονομία δείχνουν ότι η οικονομική δραστηριότητα «ρίχνει» τους ρυθμούς ανάπτυξης, καθιστώντας την παρέμβαση της Federal Reserve αναγκαία. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί το δολάριο σε αποδυνάμωση έναντι των υπολοίπων νομισμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα