Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 22:39
UPD:22:40
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, ανατρέποντας το αρχικό αρνητικό κλίμα, με τους επενδυτές να προτάσσουν τα θετικά οικονομικά στοιχεία κάμπτοντας τις ανησυχίες για την έκβαση της κρίσης στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,07% στις 16.340,08 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,38% στις 4.323,33 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,03% στις 1.868,20 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι ανησυχίες τόσο για την Ουκρανία όσο και για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, δεδομένης της αιφνίδιας πτώσης των εξαγωγών της Κίνας, βρίσκονται ακόμη στη σκέψη των επενδυτών, ωστόσο η αμερικανική αγορά έχει πολλές μετοχές που μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή καταφύγια των κεφαλαίων. Υπό αυτό το πρίσμα και με "σύμμαχο" τα θετικά οικονομικά στοιχεία, οι αμερικανικοί δείκτες έδειξαν σημάδια ανάκαμψης. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι το 70% των εταιρειών του S&P 500 ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα του αναμενομένου.

Στο ταμπλό, οι κρατικά ελεγχόμενες  Fannie Mae και Freddie Mac, συνέχισαν και σήμερα το sell off που ξεκίνησαν χτες (-30%), καθώς επηρεάζονται άμεσα από την πρόταση μεταρρυθμισης της χρηματοδότησης της αγοράς ακινήτων, προσχέδιο της οποίας ανακοινώθηκε χτες. Οι δύο μετοχές σήμερα έχασαν πάνω από 14%.

Με απώλειες που έφτασαν το 12% έκλεισε η Express, καθώς η ανακοίνωση ότι το 2014 ξεκίνησε με πολύ κακούς οιωνούς, λόγω της κακοκαιρίας, προκάλεσε μεγάλες ανησυχίες στην αγορά για την πορεία των μεγεθών ολόκληρο το έτος.

Στον αντίποδα, η φαρμακευτική Chimerix έκλεισε με κέρδη 12%, καθώς το φάρμακο Brincidofovir, για τις λοιμώξεις των αδένων, ξεκινά πιλοτικά να εφαρμοστεί σε ανθρώπους, καθώς πέρασε όλους τους κλινικούς ελέγχους. Σε περίπτωση που επιτύχουν και οι δοκιμές στους ανθρώπινους οργανισμούς, ανοίγει μια νέα αγορά για την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα