Διευκρινίσεις για τους σκοπούς της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2004 15:55
UPD:15:58

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τους σκοπούς και τους στόχους της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών Α.Ε. η διοίκηση του Οργανισμού σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«α) Η παροχή υπηρεσιών και η διοργάνωση δραστηριοτήτων αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των αναγκαίων προς τούτο τουριστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, καθώς και η παροχή συναφών υπηρεσιών.

β) Η έκδοση, διάθεση και διαχείριση - διακίνηση εισιτηρίων για αθλητικές, πολιτιστικές και λοιπές δραστηριότητες αναψυχής.

γ) Η ανάπτυξη και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, καθώς και η εν γένει εκμετάλλευσή τους.

δ) Η διαμόρφωση ενιαίας εταιρικής εικόνας των πρακτορείων της ΟΠΑΠ Α.Ε. και η δημιουργία προτύπων πρακτορείων, μετά από απόφασή της, με τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό και τη βελτίωση της εν γένει υποδομής των πρακτορείων.

ε) Η δημιουργία, βελτίωση, ανάπτυξη, αξιοποίηση και διαχείριση δικτύων σημείων πώλησης.

στ) Η εκμετάλλευση της υπάρχουσας και της μελλοντικής υποδομής της ΟΠΑΠ Α.Ε., καθώς και των σημείων πώλησης των υπηρεσιών και προϊόντων, πώληση αθλητικών και άλλων παρεμφερών ειδών, καθώς επίσης και η παροχή χρηματοοικονομικών και άλλων υπηρεσιών.

ζ) Η έρευνα, προώθηση και εν γένει αξιοποίηση και εκμετάλλευση του αντικειμένου της αθλητικής αγοράς, καθώς και η εκπόνηση πάσης φύσεως οικονομικών, οικονομοτεχνικών, τεχνικών και εμπορικών μελετών.

η) Η εκμετάλλευση, διαχείριση και πώληση δικαιωμάτων των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών, σωματείων και οιουδήποτε άλλου αθλητικού φορέα και η εν γένει αξιοποίησή τους με κάθε πρόσφορο μέσο.

Η εταιρεία δύναται να διενεργεί κάθε άλλη πράξη αναγκαία ή απλώς χρήσιμη προς ευόδωση των σκοπών της.

Προς τους ανωτέρω σκοπούς, η εταιρεία δύναται να ιδρύει υποκαταστήματα ή γραφεία στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή και να αντιπροσωπεύει αλλοδαπούς οίκους.

Η εταιρεία δύναται να συνεργάζεται με οιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής καθ' οιονδήποτε τρόπο.

Τέλος η εταιρεία προς επίτευξη του σκοπού της δύναται να ιδρύει και να συμμετέχει σε άλλες επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής, που επιδιώκουν τον ίδιο ή παρεμφερή σκοπό.

2.- Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το ευρύ πλαίσιο των καταστατικών προβλέψεων της "ΟΠΑΠ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Ε." και οι ειδικότεροι στόχοι που καλείται να επιτύχει, δεν αδικούνται, απλώς από την επικέντρωση του ενδιαφέροντος των σχολίων, αποσπασματικά και μόνο, σε μία εκ των δεκάδων δραστηριοτήτων που είναι δυνατό να εκδηλωθούν (δηλαδή στην ενδεχόμενη παραχώρηση του δικαιώματος εμπορικής εκμετάλλευσης δικαιωμάτων Ποδοσφαιρικών Α.Ε.), αλλά αδικείται, η αντικειμενική αλήθεια των πραγμάτων.

3.- Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να καταστεί απόλυτα σαφές ότι η δυναμική που εξ ορισμού σηματοδοτεί την σύσταση της "ΟΠΑΠ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Ε.", προεχόντως όμως η παρουσία, η πορεία της και ασφαλώς η εξέλιξή της στο καθεστώς της ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς συνιστούν στοιχεία και παραμέτρους τα οποία στην πράξη και μόνο θα δοκιμασθούν και θα κριθούν, έτσι ώστε οι - καλοπίστως ή μη - ανησυχούντες να έχουν στη διάθεσή τους επαρκή στοιχεία για κρίσεις και σχολιασμούς στοιχεία που, σε κάθε περίπτωση, είναι ευπρόσδεκτα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα