Διαδοχικές συναντήσεις με εργαζόμενους σε προβληματικές επιχειρήσεις

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2004 22:04

Διαδοχικές συναντήσεις με τα σωματεία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις Georgia Pacific (πρώην Delica), FANCO, ΝΑΥΣΙ και SOFTEX είχε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Για την εταιρεία Georgia Pacific συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργασιακών σχέσεων. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι όσοι εργαζόμενοι πληρούν τους σχετικούς όρους θα υπαχθούν στο πρόγραμμα του ΛΑΕΚ για συνταξιοδότηση, και πως θα συγκληθεί γενική συνέλευση για τη μετεγκατάσταση της εταιρείας στην Πάτρα καθώς επίσης και για την υπαγωγή στο Νόμο 435/76 (άρθρο 6) για αυξημένη επιδότηση ανεργίας.

Σχετικά με την εταιρεία FANCO του Ομίλου Λαναρά ο κ. Γιακουμάτος δεσμεύτηκε να εξετάσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απόλυση των 98 εργαζομένων της ΤΡΙΚΟΛΑΝ στη Νάουσα και το κλείσιμο της επιχείρησης, ενώ ξεκαθάρισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δε δέχεται τις ομαδικές απολύσεις.

Σχετικά με τα από δεκαετίας προβλήματα της εταιρείας ΝΑΥΣΙ, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη (Γ.Γ. του υπουργείου Απασχόλησης, Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομίας, υποδιοικητής του ΙΚΑ, πρόεδρος του ΟΛΠ εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης, της Νομαρχίας Πειραιώς, των εργαζομένων καθώς και της Τράπεζας Πειραιώς) όπου συμφωνήθηκε να προχωρήσει η νόμιμη διαδικασία της εκκαθάρισης.

Αναφορικά τέλος με το ζήτημα των εργαζομένων στην εταιρεία SOFTEX, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για τη σύγκληση τριμερούς σύσκεψης, λίαν συντόμως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα