Πτωτικά και σήμερα η Wall Street

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 22:41
UPD:22:43
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Κίνα και Ουκρανία απομάκρυναν τον αμερικανικό δείκτη S&P 500 από τα ιστορικά υψηλά του, οδηγώντας τους αμερικανικούς δείκτες να κλείσουν με απώλειες την Τρίτη.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,41% στις 16.351,25 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,63% στις 4.307,19 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, και ο S&P 500 σημείωσε απώλειες  0,51% στις 1.867,63 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά την αιφνίδια πτώση στις εξαγωγές της Κίνας, όπως έδειξαν τα στοιχεία του Φεβρουαρίου που ανακοινώθηκαν χτες. Οι εξαγωγές της Κίνας σημείωσαν πτώση 18,1% τον προηγούμενο μήνα έναντι προσδοκιών για αύξηση 6,8%.

Στο μεταξύ, ο χρόνος για το δημοψήφισμα στην Κριμαία μετρά αντίστροφα και οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης μέσω της διπλωματικής οδού εντείνονται. Για πέμπτη φορά τις τελευταίες δέκα ημέρες συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το χάσμα ανάμεσα σε Μόσχα και Δύση παραμένει αγεφύρωτο και ο Μπαν Κι Μουν απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πλευρές για αυτοσυγκράτηση.

Στο ταμπλό, με απώλειες που ξεπέρασαν το 30% έκλεισαν οι κρατικά ελεγχόμενες  Fannie Mae και Freddie Mac, καθώς επηρεάζονται άμεσα από την πρόταση μεταρρυθμισης της χρηματοδότησης της αγοράς ακινήτων, προσχέδιο της οποίας ανακοινώθηκε σήμερα.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμπεριφορά της FuelCell Energy, η οποία στην έναρξη της συνεδρίασης κατέγραφε κέρδη 17%, για να κλείσει όμως στο -20%, καθώς η πτώση του αργού την παρέσυρε πτωτικά όπως κάθε άλλη μετοχή του ενεργειακού κλάδου. Η FuelCell ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του πρώτου τριμήνου χρήσης 2014 έφτασαν στα 44,4 εκατ. δολάρια, υψηλότερα από τα 42,3 εκατ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν ήδη καταγράψει σημαντική άνοδο αυτόν τον μήνα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 8% αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ήτοι κατά 3,97 εκατ. από 3,91 εκατ. το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας. Οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 10%, στα 3,61 εκατ., στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αντίστοιχα στο δημόσιο τομέα οι νέες θέσεις μειώθηκαν κατά 369 χιλ. από 421 χιλ. τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, πτώση 1,9% σημείωσαν οι χονδρικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, την ώρα που τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα