Philips: Πρόβλεψη για χαμηλότερες πωλήσεις chip

Μετά τη σημαντική μείωση της ζήτησης
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2004 09:45

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις chip του τρίτου τριμήνου, η τρίτη μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, Royal Philips Electronics NV, όπως και άλλες εταιρείες του κλάδου – Texas Instruments Inc. και Intel Corp. – καθώς κλονίζεται η ζήτηση.

Η Philips, η επίσης μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τηλεοράσεων της Γηραιάς Ηπείρου, εκτιμά, ότι οι πωλήσεις chip σε δολάρια, θα παραμείνουν αμετάβλητες έναντι του δευτέρου τριμήνου, έναντι πρόβλεψης τον Ιούλιο για αύξηση σε ποσοστό έως 4%, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η ανάπτυξη των πωλήσεων chip διεθνώς, ενδέχεται να μειωθούν σε ποσοστό της τάξης του 20% το δεύτερο εξάμηνο του έτους, από 31,4% το πρώτο εξάμηνο, μετά τη μείωση τιμών και τη μείωση της ζήτησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ερευνών ISuppli Corp., στις 10 Σεπτεμβρίου. Η Philips, ανταγωνίστρια της Texas Instruments νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου.

Η Philips, της οποίας τα chip χρησιμοποιεί στα κινητά της τηλέφωνα η Nokia Oyj, καθώς και η DaimlerChrysler AG, στα αυτοκίνητά της, διοργανώνει σήμερα εκδήλωση στα κεντρικά της γραφεία της στο Αμστερνταμ, για την αγορά των chip. Μεταξύ των ομιλητών, θα είναι και ο επικεφαλής του τμήματος chip της εταιρείας, McGregor.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου στις 12 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η εταιρεία τον Ιούλιο, ανακοίνωσε τα υψηλότερα παρά ποτέ καθαρά κέρδη τριμήνου, σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών, μετά τις υψηλότερες πωλήσεις σε επίπεδες οθόνες και chip. Ο επικεφαλής της, Gerard Kleisterlee προέβλεπε αύξηση πωλήσεων και κερδών για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα