Swiss Re: Ζημίες ύψους 300 εκατ. δολ. από τον Ivan και Songda

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2004 10:18

ΤΑ 300 ΕΚΑΤ. ΔΟΛ. θα αγγίξουν οι αποζημιώσεις από τον τυφώνα Ivan και τον Songda στην Ιαπωνία, εκτιμά η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία αντασφαλειών στον κόσμο, Swiss Reinsurance Co., ανεβάζοντας το σύνολο των ζημιών από τους πρόσφατους τυφώνες σε περίπου 600 εκατ. δολάρια.

Ο τυφώνας Ivan, στην Αλαμπάμα και τη Φλόριντα την εβδομάδα που πέρασε, μετά από τις ζημίες που προκάλεσε σε νησιά της Καραϊβικής, ενδέχεται να κοστίσει στην Swiss Re 110 εκατ. δολ. (προ φόρων) στις ΗΠΑ και 80 εκατ. δολ. στην Καραϊβική, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο τυφώνας Songda, ο οποίος έπληξε το νησί της Οκινάουα στις 5 Σεπτεμβρίου, καθώς και την ηπειρωτική Ιαπωνία στις 7 Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να έχει κόστος (προ φόρων) 110 εκατ. δολαρίων.

Η Swiss Re ανακοίνωσε ότι η περίοδος των τυφώνων φέτος, συμπεριλαμβανομένων και των ζημιών του κλάδου των αντασφαλειών, ύψους περίπου 4,4 δισ. δολ. από τον τυφώνα Frances στις ΗΠΑ, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, θα επηρεάσουν τα ασφάλιστρα.

Συνολικά ο Ivan, ενδέχεται να κοστίσει στις ασφαλιστικές εταιρείες, από τρία έως έξι δισ. δολ., σύμφωνα με ανακοίνωση της Risk Management Solutions Inc., αυτήν την εβδομάδα, περιορίζοντας τις προηγούμενες προβλέψεις που ανέφεραν, ότι οι ζημίες θα κυμανθούν από τρία έως επτά δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα