Thus Group: «Αρπαγας» ο ανταγωνισμός με τη μείωση τιμών

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2004 11:35

ΜΕΙΩΣΗ των πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του έτους, ανακοίνωσε ότι θα εμφανίσει η ιδιοκτήτρια της Demon Internet, Thus Group Plc, καθώς οι «ληστρικά» χαμηλές τιμές του ανταγωνισμού, θα βλάψουν τα περιθώρια κέρδους. Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν σε ποσοστό της τάξης του 32%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες παρά ποτέ απώλειες.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη το εξάμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο θα είναι χαμηλότερα από τα 20,6 εκατ. λίρες Αγγλίας (37 εκατ. δολ.) που είχε εμφανίσει πέρυσι η εταιρεία, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Η Thus, που εδρεύει στη Γλασκώβη, ανακοίνωσε, ότι οι ανταγωνίστριες εταιρείες μειώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις τιμές τους, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Οι μετοχές της υποχωρούσαν κατά 5,5 πένες, φθάνοντας στις 11,5 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 11,75 πένες η μία στις 8:21' π.μ. ώρα Λονδίνου. Συνολικά φέτος έχουν απωλέσει ποσοστό 61%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να ανέρχεται σε 158 εκατ. λίρες. Τον Ιούνιο του 2000, η χρηματιστηριακή αξία της Thus, ήταν 2,46 δισ. λίρες.

Οσο για τις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου της χρήσης, αυτές ενδέχεται να αυξηθούν σε ποσοστό της τάξης του 12%, τη στιγμή που τα κέρδη από την κύρια δραστηριότητά της, πληροφορική, τηλεπικοινωνίες, υπηρεσίες Internet, ενδέχεται να αυξηθούν κατά 18%, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Thus.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα