Έτοιμη να δώσει τρία δισ. δολάρια στην Ουκρανία η Παγκόσμια Τράπεζα

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 00:07
UPD:00:15
REUTERS/STRINGER

Ήδη η Παγκόσμια Τράπεζα χρηματοδοτεί με 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια έργα στην Ουκρανία που αφορούν κυρίως την υδροδότηση και τις οδικές υποδομές.

Έτοιμη να προσφέρει στην Ουκρανία έως και τρία δισεκατομμύρια δολάρια το 2014 ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Η Παγκόσμια Τράπεζα έλαβε ένα αίτημα βοήθειας από τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας και είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίζει τη μορφή της βοήθειας.

«Προωθούμε με μια σειρά σχεδίων και σκοπεύουμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που είναι άμεσα απαραίτητες ώστε να μπει η οικονομία (της Ουκρανίας) σε έναν βιώσιμο δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οικονομία της Ουκρανίας αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων και γι΄αυτό απαιτείται άμεση δράση βραχυπρόθεσμα, αλλά και απαιτείται και μια σειρά βιώσιμων μεταρρυθμίσεων μεσοπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα.

Προτεραιότητα σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, πρέπει να δοθεί στην αποκατάσταση της μακροοικονομικής σταθερότητας,  στην μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα, στην ουσιαστική αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Επίσης μεταξύ άλλων δίνεται έμφαση στην βελτίωση της κοινωνικής πρόνοιας για τους αδύναμους οικονομικά.

Ο οργανισμός δηλώνει έτοιμος να συνδράμει την κυβέρνηση με το σχεδιάσει και να εφαρμόσει ένα κατανοητό πρόγραμμα δομικών μεταρρυθμίσεων που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση των ανωτέρω προκλήσεων.

Ήδη η Παγκόσμια Τράπεζα χρηματοδοτεί με 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια έργα στην Ουκρανία που αφορούν κυρίως την υδροδότηση και τις οδικές υποδομές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα