Ευθύνες στην Κομισιόν για τη δημιουργική λογιστική επιρρίπτει ο Α. Τρακατέλλης

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2004 15:58

Πολιτικές ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, για την αποδοχή ανακριβών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, αποδίδει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντώνης Τρακατέλλης, δεδομένων των οχλήσεων και καταγγελιών που έγιναν όταν επίτροπος ήταν ο κ. Σόλμπες Μίρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τρακατέλλης υπέβαλε ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ολομέλεια του Οκτωβρίου με το οποίο ζητεί να πληροφορηθεί για ποιο λόγο αγνοήθηκαν στο παρελθόν οι σχετικές με το θέμα οχλήσεις, περιλαμβανομένων και δικών του ερωτήσεων.

Επιπλέον, θέτει το ζήτημα της μη λήψης μέτρων όταν αποδεδειγμένα βεβαιώθηκαν παραποιήσεις στοιχείων από πλευράς αρμόδιων ελληνικών αρχών, και καταλογίζει αδικαιολόγητη αδράνεια στην Επιτροπή για τον ακριβή έλεγχο στο παρελθόν των δημοσιονομικών στοιχείων.

«Για ποιο λόγο η Επιτροπή δεν έθεσε το θέμα της "δημιουργικής λογιστικής" των δημοσιονομικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας έγκαιρα προς τις ελληνικές αρχές και γιατί δεν προχώρησε σε εξέταση των καταγγελιών, όταν υπήρξαν βεβαιωμένες παραβάσεις, όπως αυτή του 2002;», αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Τρακατέλλης.

Ο κ. Τρακατέλλης χαρακτηρίζει βαρύτατες οι ευθύνες της Επιτροπής αλλά και του Συμβουλίου στο όλο θέμα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Πού βρισκόταν η Επιτροπή και το Συμβούλιο τόσον καιρό όταν στέλναμε σήματα κινδύνου με επανειλημμένες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις; Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για την αδράνεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν μάλιστα εξ αιτίας των δικών της παραλείψεων επιχειρεί να τιμωρήσει τη σημερινή κυβέρνηση για τα λάθη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ; Καλούμε την Επιτροπή να ενθαρρύνει τις ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για μια δημοσιονομική απογραφή στη βάση αξιόπιστων στοιχείων, ως πολιτική που εγγυάται την ουσιαστική συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά δρώμενα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα