Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων στη Wall Street

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 15:57
UPD:16:00
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες, με την αναπάντεχη πτώση στις εξαγωγές της Κίνας να επηρεάζει πλέον όλες τις αγορές παγκοσμίως σήμερα.

Συγκεκριμένα, στις 15:53 ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,22% στις 16.416 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,04% στις 4.337 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,06% στις 1.877 μονάδες.

Ελλείψει ανακοινώσεων για επιμέρους κλάδους της αμερικανικής οικονομίας το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σήμερα στις ομιλίες των μελών της Federal Reserve, οι οποίες αναμένεται να αναδείξουν τις προθέσεις των σχεδιαστών της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής.

Με απώλειες 1,6% κινείται η Boeing, με την αγορά να ανησυχεί για τις επιπτώσεις που θα έχει στις πωλήσεις της εταιρείας η εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines, με τους 239 επιβάτες να αγνοούνται.

Πτώση 4,1% σημειώνει η 3D Systems και 3,4% η  Stratasys, καθώς η αγορά αποτιμά αρνητικά το δημοσίευμα του Barron's που αναφέρει ότι οι τίτλοι των εκτυπωτών 3D είναι υπερτιμημένοι.

Στον αντίποδα, η Regado Biosciences σημειώνει άλμα 34%, καθώς η αμερικανική Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε την άμεση ανάπτυξη και διάθεση του φαρμάκου REG1.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 18,1% σημείωσαν οι εξαγωγές στην Κίνα τον Φεβρουάριο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν να αυξηθούν. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 10,1%, οδηγώντας σε εμπορικό έλλειμμα τον Φεβρουάριο ύψους 23 δισ. δολ. έναντι εμπορικού πλεονάσματος 32 δισ. δολ. τον Ιανουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα