Ιταλία: Γενναία μείωση του κόστους εργασίας εξήγγειλε ο Ρέντσι

Επίδομα για δύο χρόνια στους ανέργους
Κυριακή, 09 Μαρτίου 2014 23:11
UPD:23:12
EPA/ALESSANDRO DI MEO

Ο ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η μείωση των φόρων θα ευνοήσει κυρίως τους εργαζόμενους για να αυξήσουν την αγοραστική τους δύναμη (φωτ. αρχείου).

«Την ερχόμενη Τετάρτη θα μειώσουμε το κόστος εργασίας κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας του Rai Tre.

Ο ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η μείωση των φόρων θα ευνοήσει κυρίως τους εργαζόμενους για να αυξήσουν την αγοραστική τους δύναμη.

«Θα προχωρήσουμε παράλληλα σε μείωση της γραφειοκρατίας για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις μας», υποσχέθηκε ο νέος επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Δεν είναι ένα ντέρμπι με αντίπαλους, από την μία την Ένωση Βιομηχάνων Confindustria και τα συνδικάτα από την άλλη. Πρόκειται για την τελευταία μας ευκαιρία», υποστήριξε ο κ. Ρέντσι.

Ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος επανέλαβε ότι θα προωθήσει την ένταξη σε ταμείο ανεργίας όλων των άνεργων πολιτών για μια διετία, περίοδο κατά την οποία οι άνεργοι αυτοί θα πρέπει να προσφέρουν κοινωφελή εργασία ή να παρακολουθούν μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο κ. Ρέντσι είπε ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να εγκριθεί από την Βουλή η εκλογική μεταρρύθμιση, η οποία προβλέπει την δυνατότητα διεξαγωγής δεύτερου γύρου στις βουλευτικές εκλογές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα