VNU: Στην Apax και Ginven ο «Χρυσός Οδηγός» της αντί 2,1 δισ. ευρώ

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2004 09:14

ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ του τμήματος τηλεφωνικών καταλόγων της, στην Apax Partners Worldwide LLP και την Cinven Ltd., αντί του ποσού των 2,1 δισ. ευρώ (2,6 δισ. δολ.) προχωρά η ολλανδική ιδιοκτήτρια της εταιρείας ερευνών, ACNielsen Corp., VNU NV.

«Η συναλλαγή θα επιτρέψει στην εταιρεία να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη του τομέα αγοράς μέσων και πληροφοριών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η VNU, είναι η τελευταία από τις ευρωπαϊκές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Telecom Italia SpA, που πωλούν τα τμήματα των Χρυσών Οδηγών τους μέσα στην τελευταία τριετία, προκειμένου να αυξήσουν τη ρευστότητά τους.

Η France Telecom SA, σχεδιάζει να πουλήσει το εν λόγω τμήμα της μέσω δημόσιας εγγραφής φέτος. Τη στιγμή που οι εταιρείες αυτές αποδίδουν σταθερή ρευστότητα, οι εταιρείες που κατέχουν «Χρυσούς Οδηγούς» θα αντιμετωπίσουν αύξηση του ανταγωνισμού από τις online υπηρεσίες.

Οι μετοχές της VNU κέρδιζαν εννέα σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 21,91 ευρώ η μία κατά τη διαπραγμάτευσή τους την περασμένη Παρασκευή στο Αμστερνταμ. Τον Μάϊο, η εταιρεία προσέλαβε την Credit Suisse First Boston και την Goldman Sachs Group Inc., ως συμβούλους για την πώληση του τμήματος των τηλεφωνικών της καταλόγων.

Η VNU World Directories, απασχολεί περίπου 2.200 υπαλλήλους και είχε λειτουργικά κέρδη ύψους 211 εκατ. ευρώ το 2003, σύμφωνα με τη διοίκησή της. Η VNU σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει σχεδόν το ήμισυ των κεφαλαίων που θα αντλήσει από την πώληση για την εξόφληση του χρέους της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα