XA - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2004 10:37

«Η άνοδος των τιµών του πετρελαίου έχει δηµιουργήσει αρνητικό κλίµα στις διεθνείς αγορές, το οποίο είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά και το ελληνικό χρηματιστήριο. Με δεδοµένη και την απουσία εταιρικών νέων, θα περιμέναμε συνέχιση της τάσης συσσώρευσης», σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Aspis Bank.

Σύμφωνα με τη Euroxx Χρηματιστηριακή, «για τις ερχόµενες συνεδριάσεις δεν µπορούµε να αποκλείσουµε άνοδο του Γενικού ∆είκτη, αν απορροφηθούν οι όποιοι κραδασµοί από τις κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσµων κερδών. Ωστόσο, υπάρχει φόβος να διατηρηθεί για αρκετό χρονικό διάστηµα η διαστρεβλωµένη εικόνα της αγοράς όπου πέρα από τις µετοχές που απαρτίζουν το δείκτη FTSE 20 και κάποιες άλλες ελάχιστες εξαιρέσεις, η υπόλοιπη αγορά βρίσκεται στην ανυποληψία».

H Fortius Finance AXEΠΕΥ εκτιμά ότι η κίνηση του Γ.Δ. κατά τη σηµερινή συνεδρίαση «θα εξαρτηθεί από το δυνατότητα απορρόφησης ή µ η των ρευστοποιήσεων στις δεικτοβαρείς µετοχές, µε πιθανότερο σενάριο την παρόµοια κίνηση του Γ∆ µε αυτή των τελευταίων τριών συνεδριάσεων. Ενδεχόµενη διόρθωση µπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην προσπάθεια κάµψης της αντίστασης των 2.374 µονάδων. Η απόφαση του ΧΑ να “καταργήσει” τις προµήθειες για τα συµβόλαια του Οκτωβρίου στο FTSE/ASE Mid 40, ενδέχεται να µεταφέρει το αγοραστικό ενδιαφέρον σταδιακά στο δείκτη της µεσαίας κεφαλαιοποίησης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα