Cemex: 4,15 δισ. δολ. για την βρετανική RMC Group Plc

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2004 11:49

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της βρετανικής RMC Group Plc, αντί του ποσού των 2,3 δισ. λιρών Αγγλίας (4,15 δισ. δολ.) σε μετρητά, προκειμένου να διπλασιάσει το μέγεθός της και να επεκταθεί σε συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, προχώρησε η τρίτη σε μέγεθος βιομηχανία τσιμέντου στον κόσμο, Cemex SA.

Η εταιρεία, θα καταβάλλει 855 πένες για κάθε μία μετοχή της RMC, κατά 43% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της, Hector Medina. Συμπεριλαμβανομένου του χρέους, η αγορά της εταιρείας θα ανέλθει σε 5,8 δισ. δολάρια.

«Οι δραστηριότητες της RMC είναι ιδιαίτερα ελκυστικές», ανέφερε ο Medina, 53 ετών, συμπληρώνοντας: «Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία θα σταθεροποιήσουν τη ρευστότητά μας, ενώ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης επιφυλάσσουν οι αγορές της Ανατολικής Ευρώπης. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτήν την αγορά μας».

Οι μετοχές της RMC κέρδιζαν 261 πένες, ποσοστό 44%, φθάνοντας στις 860 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 855,5 πένες στις 8:27 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Cemex, η οποία πέρυσι είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 7,2 δισ. δολ., έκλεισαν την Παρασκευή στο Μεξικό στα 68,97 πέσος η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 116,88 δισ. πέσος (10,2 δισ. δολ.).

Στη Ν. Υόρκη οι μετοχές της Cemex έχουν κερδίσει φέτος 15%, φθάνοντας στα 30,19 δολ. η μία και είχαν καλύτερη επίδοση του δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA), ο οποίος κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο έχει χάσει ποσοστό 3,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα