Βουλή: Με τροπολογία η ΤτΕ στη δευτερογενή αγορά

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 12:02
UPD:12:08
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Με την τροπολογία παρέχεται στην ΤτΕ η δυνατότητα να συναλλάσσεται με επαγγελματίες διαμεσολαβητές που συμμετέχουν στη δευτερογενή αγορά, καταρτίζοντας μαζί τους συναλλαγές εντός ή εκτός της οργανωμένης αγοράς, με όρους αγοράς.

Τροπολογία με την οποία η Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορεί να συμμετέχει στη δευτερογενή αγορά, κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου.

Ειδικότερα παρέχεται στην ΤτΕ η δυνατότητα να συναλλάσσεται με επαγγελματίες διαμεσολαβητές που συμμετέχουν στη δευτερογενή αγορά (πιστωτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, μέλη οργανωμένων αγορών και πολυμερών μηχανισμών διαπραγμάτευσης, Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ.α.) καταρτίζοντας μαζί τους συναλλαγές εντός ή εκτός της οργανωμένης αγοράς, με όρους αγοράς.

Με την ίδια τροπολογία ορίζεται ότι στην έννοια των κινητών αξιών του ελληνικού Δημοσλίου περιλαμβάνονται πλέον και οι οριζόμενες κινητές αξίες δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών που καλύπτονται από την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και αποτελούν μέρος του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης.

newsroom naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα