Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση χρηματοδότησης έργου στην Κεντρική Μακεδονία

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JESSICA
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 17:03
UPD:17:07
SHUTTERSTOCK

Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από βιοαέριο με τη χρήση βιομάζας ισχύος 0,95 MWe, που θα εγκατασταθεί στην Κρύα Βρύση, Δήμου Πέλλας, Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (φωτ. αρχείου).

Την πρώτη σύμβαση χρηματοδότησης έργου στην Κεντρική Μακεδονία υπέγραψαν σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία Βιοαέριο Πέλλας ΑΕ,  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JESSICA.

Πρόκειται για έργο που αφορά την κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από βιοαέριο με τη χρήση βιομάζας ισχύος 0,95 MWe, που θα εγκατασταθεί στην Κρύα Βρύση, Δήμου Πέλλας, Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς διαχειρίζεται 40 εκατ. ευρώ κεφαλαίων του JESSICA («Κοινή Ευρωπαϊκή υποστήριξη για βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές») για χρηματοδότηση έργων αστικής ανάπτυξης υπό την ιδιότητά της ως Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ) για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Επιπρόσθετα, η τράπεζα συγχρηματοδοτεί τα έργα με 16,8 εκατ. ευρώ από δικούς της πόρους. Συνολικά βρίσκονται στο στάδιο αξιολόγησης στην Κεντρική Μακεδονία, 12 έργα συνολικού προϋπολογισμού 75,5 εκατ. ευρώ που αιτούνται χρηματοδότηση από το JESSICA ύψους 36,7 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα