Λονδίνο: Η καλύτερη πόλη για τους επιχειρηματίες

Aκολουθούν Παρίσι, Φραγκφούρτη και Βρυξέλλες
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2004 08:46

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ θέση, ως η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για δουλειά, μπροστά από το Παρίσι και τη Φραγκφούρτη, διατήρησε το Λονδίνο, το οποίο έγινε ακόμη πιο ελκυστικό για κατοίκηση, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων real estate, Cushman & Wakefield Healy & Baker.

Από τους ερωτηθέντες, το 64% δήλωσε ότι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι το πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο, καθώς έγινε ευκολότερη η πρόσβαση στις αγορές του, διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό, διεθνείς συνδέσεις στις μεταφορές και οι άνθρωποι μιλούν πολλές ξένες γλώσσες. Πέρυσι, το ποσοστό αυτό ήταν της τάξης του 56%.

Το Λονδίνο, πόλη κατοικίας περισσοτέρων των 7,4 εκατ. ανθρώπων, βρίσκεται πλέον στην ένατη θέση, από την 16η ως η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με την έρευνα.

Η εν λόγω ετήσια έρευνα, βασίζεται σε συνεντεύξεις υψηλόβαθμων στελεχών εταιρειών και μελών διοικητικών συμβουλίων των 500 μεγαλύτερων εταιρειών της Ευρώπης και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της, σε θέματα που αφορούν την εγκατάστασή τους, ενώ μετά γίνονται συγκρίσεις για τις διάφορες πόλεις στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Η πρωτεύουσα της Πολωνίας, η Βαρσοβία, βρίσκεται στην 20ή θέση της λίστας των καλύτερων πόλεων για τη δραστηριοποίηση επιχειρήσεων, έχει το φθηνότερο εργατικό δυναμικό, καθώς και την καλύτερη απόδοση αξίας των κεφαλαίων που δαπανώνται, ανά γραφείο, σύμφωνα με την έρευνα. Η Βαρκελώνη, διατήρησε τη θέση της σαν την πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής και η πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη ξεπέρασε την αντίστοιχη της Νορβηγίας, Οσλο, στη λίστα για την πόλη με τη λιγότερη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Το σύστημα των συγκοινωνιών του Λονδίνου, τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, ψηφίστηκε ως το καλύτερο της Ευρώπης, σύμφωνα με την Cushman. Σε σύγκριση με άλλες πόλεις, το Λονδίνο διαθέτει τις καλύτερες συνδέσεις μεταξύ των αεροδρομίων του με το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τον Martin Newman, ο οποίος ανέλυσε τα στοιχεία της έρευνας Cushman, σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

Σε άλλο της σημείο η έρευνα αναφέρει ότι η Κεντρική και η Ανατολική Ευρώπη είναι περιοχές με τη μεγαλύτερη διείσδυση. Η Βαρσοβία θα πρέπει να περιμένει τη μεγαλύτερη αύξηση κατοίκων μέσα στην επόμενη πενταετία. Μετά από αυτήν ακολουθούν Μόσχα, Πράγα και Βουδαπέστη.

Εκτός Ευρώπης, οι πιο δημοφιλείς πόλεις για την δημιουργία γραφείου, είναι η Σαγκάη, το Πεκίνο, η Ν. Υόρκη και το Νέο Δελχί.

Σύμφωνα με την έκθεση οι δέκα καλύτερες πόλεις για τους επιχειρηματίες είναι: Λονδίνο, Παρίσι, Φραγκφούρτη, Βρυξέλλες, Αμστερνταμ, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Μόναχο, Βερολίνο και Ζυρίχη. Οι πόλεις με την υψηλότερη ποιότητα ζωής για τους εργαζομένους, είναι οι ακόλουθες: Βαρκελώνη, Στοκχόλμη, Παρίσι, Μόναχο, Μαδρίτη, Ζυρίχη, Γενεύη και Αμστερνταμ, ενώ στην ένατη θέση βρίσκονται τρεις, το Λονδίνο, η Λισαβώνα και το Οσλο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα