Μείωση 55,6% στα κέρδη του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ.

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2001 16:39

Μεγάλη μείωση παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.) για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, γεγονός που οφείλεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ελευθέριο Τζέλλα, στην σημαντική μείωση των περιθωρίων διύλισης στη Μεσόγειο. Εξάλλου για πρώτη φορά κατά την τελευταία πενταετία το διυλιστήριο της θεσσαλονίκης είχε αρνητικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων της Ελληνικά Πετρέλαια συμπεριλαμβανομένων των εσόδων συμμετοχών, διαμορφώθηκαν σε 19,2 δισ. δρχ., σε σύγκριση με 47,7 δισ. δρχ. την αντίστοιχη περίοδο του 2000. Παράλληλα τα ενοποιημένα κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 22,5 δισ. δρχ., από τα 50,7 δισ. δρχ. το πρώτο εξάμηνο του 2000.

Ενθαρρυντικό καταγράφεται το γεγονός, σύμφωνα με τον κ.Τζέλλα, ότι οι νέες Θυγατρικές και συμμετοχές της εταιρείας βελτίωσαν τα αποτελέσματά τους από 0,5 σε 2,3 δισ. δρχ.

Οι πάγιες επενδύσεις του ομίλου έφθασαν το πρώτο εξάμηνο τα 24,7 δισ. δρχ. σε σύγκριση με 41,8 δισ. δρχ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Μετά την έναρξη παραγωγής της μονάδας διαχωρισμού προπυλενίου στον Ασπρόπυργο, προγραμματίζεται, όπως τονίστηκε, να τεθεί σε λειτουργία εντός του Σεπτεμβρίου και το εργοστάσιο του πολυπροπυλενίου στην θεσσαλονίκη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα