X.A. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 10:21
UPD:10:38

«Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός ∆είκτης σηµείωσε άνοδο 1% µε ελαφρά αυξηµένους όγκους συναλλαγών. Η µετοχή της EFG Eurobank ήταν αυτή που οδήγησε την κούρσα σηµειώνοντας αύξηση 2,34% λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος ξένων θεσµικών επενδυτών. Η µετοχή της CosmOTE επανέκαµψε µετά την υποχώρηση που υπέστη πρόσφατα. Ο κίνδυνος πτωτικών τάσεων είναι περιορισµένος, εν τούτοις, µερική αποκοµιδή κερδών σε κάποιες µετοχές δεν θα αποτελέσει έκπληξη» επισημαίνει στο πρωινό της σχόλιο η Marfin Analysis.

Εκτιμά επίσης ότι τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξελίξεις στον ΟΤΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/30/964427.htm είναι πιθανό να φέρουν στο προσκήνιο τη µετοχή του Οργανισμού και µπορεί να δούµε κάποια πίεση µετά τη συγκέντρωση στα επίπεδα των 11,2 ευρώ ανά µετοχή.

Σύμφωνα με την Aspis Bank, η υποχώρηση των τιµών του πετρελαίου οδήγησε χθες σε rebound τη Wall Street, κάτι που αναµένεται να επηρεάσει θετικά τα διεθνή χρηµατιστήρια σήμερα. Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, η Aspis Bank θεωρεί ότι οι τάσεις θα είναι µικτές, καθώς ενδεχοµένως να υπάρξουν πιέσεις στη µετοχή του ΟΤΕ, ενώ αντίθετα οι τραπεζικές µετοχές είναι πιθανό να κινηθούν και σήµερα θετικά. Η Aspis Bank παραμένει θετική για τη µετοχή της Coca-Cola 3E που εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα 1 8 ευρώ.

«Η δηµοσιοποίηση του προσχεδίου του προϋπολογισµού και οι εξελίξεις στην ΟΤΕ βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήµερα, µε τις τελευταίες να αναµένεται να προκαλέσουν πιέσεις στη µετοχή του Οργανισµού και γενικότερα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση», αναφέρει μεταξύ άλλων στο πρωινό της σχόλιο η Fortius Finance, η οποία θεωρεί πιθανότερο σενάριο την προσπάθεια διακράτησης του Γ∆ γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα µε τις τράπεζες και τον ΟΤΕ σε πρωταγωνιστικό ρόλο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα