Hennes & Mauritz: 18% αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 10:37

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 18%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Ευρώπης, Hennes & Mauritz AB και με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε πέντε τρίμηνα, καθώς το ψυχρό καλοκαίρι και η επέκτασή της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, τόνωσαν τη ζήτηση για τζάκετ και πουλόβερ.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αναρριχήθηκαν στο 1,59 δισ. κορώνες (216 εκατ. δολ.) ή 1,93 κορώνες ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 31 Αυγούστου, από 1,35 δισ. κορώνες ή 1,63 κορώνες ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Πέντε οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν κατά μέσον όρο σε 1,58 δισ. κορώνες.

Η Hennes & Mauritz, όπως και ισπανική ανταγωνίστριά της, Inditex SA, ευνοήθηκε από το πιο ψυχρό καλοκαίρι. Οι εταιρείες πραγματοποιούν κέρδη από είδη όπως παλτώ, τζάκετ, πουλόβερ, αντί από άλλα προϊόντα, όπως φανελλάκια. H Hennes & Mauritz πουλά για τέσσερα δολάρια τα αμάνικα γυναικεία μπλουζάκια και τα μάλλινα παλτώ με ψεύτικες γούνες στον γυακά, αντί 129 δολαρίων. Μέχρι και τον Αύγουστο διέθετε 1.006 καταστήματα, κατά 12% περισσότερα από ό,τι διέθετε πριν από ένα χρόνο.

Η Inditex, στην οποία ανήκει η αλυσίδα καταστημάτων πώλησης ενδυμάτων Zara, εμφάνισε 40% αύξηση των κερδών της το τρίμηνο που έληξε τον Ιούλιο. Η προηγούμενη χρονιά, ήταν η τρίτη πιο ζεστή, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας.

Οι πωλήσεις της Hennes & Mauritz, αυξήθηκαν το τρίμηνο σε 12,84 δισ. κορώνες από 11,25 δισ. κορώνες, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τα έσοδα, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 15% τον Αύγουστο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα κέρδη της τονώθηκαν και στο πλαίσιο επέκτασής της στην Ευρώπη. Τα λειτουργικά της κέρδη στις χώρες που συναλλάσσονται με το ευρώ – εκτός της Φινλανδίας – αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 21%, φθάνοντας στο 1,36 δισ. κορώνες, ενώ στις χώρες της Σκανδιναβικής Χερσονήσου σημείωσαν άνοδο κατά 2,2%, φθάνοντας στα 680 εκατ. κορώνες.

Χθες, οι μετοχές της Hennes & Mauritz υποχωρούσαν κατά μία κορώνα, φθάνοντας στις 203,5 κορώνες η μία στη Στοκχόλμη. Πέρυσι κέρδισαν συνολικά 16%, περισσότερο από τις μετοχές της Inditex SA, που σημείωσαν άνοδο 9,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα