Διορθώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου και της στερλίνας

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 13:42
UPD:13:44
REUTERS/KACPER PEMPEL

Πτωτικά κινείται το ευρώ σήμερα έναντι του δολαρίου, διατηρώντας όμως τα επίπεδα του 1,37 δολ., με τους επενδυτές να τοποθετούνται μετριοπαθώς για μια πιθανή μικρή μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,17% στα 1,3718 δολ., ενώ την ίδια ώρα η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,3% στις 82,25 πένες/ευρώ.

Μπορεί τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τους κλάδους της μεταποίησης και υπηρεσιών της ευρωζώνης σήμερα να ανακούφισαν τους επενδυτές για την πορεία της οικονομίας, ωστόσο οι αντιπληθωριστικές τάσεις που εντείνονται όλο και περισσότερο έχουν καλλιεργήσει τις εκτιμήσεις ότι η ΕΚΤ μπορεί να προχωρήσει σε μικρή μείωση του βασικού της επιτοκίου. Μάλιστα, η απόφαση δεν αποκλείεται, κατά ορισμένους αναλυτές, να ληφθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ, δεδομένου ότι η κατάσταση της Ουκρανίας έχει ήδη προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία από την μεταποίηση και τις υπηρεσίες της Ευρωζώνης, με τον συνολικό δείκτη ΡΜΙ να φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2,5 ετών. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο δείκτης δείχνει ότι οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και ότι η βελτίωση της αγοράς εργασίας είναι πλέον ορατή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα