ΣΕΒ: Ημερίδα για το φινλανδικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2004 15:24

Ημερίδα για το Μοντέλο Οικονομικής Ανάπτυξης της Φινλανδίας οργανώνει τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2004 στα γραφεία του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Φινλανδίας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιασθούν οι καλές πρακτικές της φινλανδικής οικονομίας, η οποία με στρατηγικές επιλογές και με επενδύσεις σε κρίσιμους κλάδους έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο τεχνολογικής ανάπτυξης. Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί σημαντικές προσωπικότητες της οικονομίας της χώρας αυτής, που θα περιγράψουν τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που προώθησε με επιτυχία η Φινλανδία την τελευταία δεκαετία. Τα θέματα στα οποία ειδικότερα θα αναφερθούν οι Φινλανδοί ομιλητές αφορούν:

- την πορεία ανάπτυξης του κλάδου τεχνολογίας πληροφορικής στην Φινλανδία

- τη δημιουργία και θεαματική εξέλιξη της ΝΟΚΙΑ σε εταιρία τεχνολογικής αιχμής

- τις αναγκαίες πολιτικές και τις επενδύσεις για την ενίσχυση της έρευνας και τεχνολογίας και τον ρόλο του κράτους

- τη σημασία της εκπαίδευσης και κατάρτισης για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας

- το πλέγμα της αγοράς εργασίας και των εργασιακών σχέσεων που εφαρμόσθηκαν στη χώρα αυτή

Παράλληλα, θα γίνουν και παρουσιάσεις από εκπροσώπους ελληνικών Υπουργείων για τις προοπτικές ανάπτυξης της πληροφορικής, το σχεδιασμό ενίσχυσης της έρευνας στη χώρα μας και τις σύγχρονες ανάγκες επαγγελματικής κατάρτισης.

Τα στοιχεία που θα παρατεθούν και τα συμπεράσματα που θα αντληθούν από τη φινλανδική εμπειρία πιστεύεται ότι θα είναι αξιόλογα και χρήσιμα για την κατεύθυνση που μπορεί να ακολουθήσει αντίστοιχα η ελληνική οικονομία.

Πληροφορίες στο τηλ: 210-323.2595.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα