Oυκρανικές «δονήσεις» και στη Wall Street

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014 23:31
UPD:23:33
EPA/JUSTIN LANE

Από το πρωί όλες οι χρηματαγορές του κόσμου βρίσκονται στη δίνη της ουκρανικής κρίσης.

Με τις μεγαλύτερες απώλειες του τελευταίου μήνα έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, ολοκλήρωνοντας για σήμερα την παγκόσμια πτώση που ξεκίνησε το πρωί στην Ασία και συνεχίστηκε στην Ευρώπη, εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,94% στις 16.168,03 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,72% στις 4.277,30 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,74% στις 1.845,73 μονάδες.

Από το πρωί όλες οι χρηματαγορές του κόσμου βρίσκονται στη δίνη της ουκρανικής κρίσης, με τον δείκτη MSCI All-Country World να κλείνει με απώλειες 1,4%, ενώ ο ίδιος των αναδυόμενων αγορών με απώλειες 1,7%.

Από τους κλαδικούς δείκτες, εκείνος της κατανάλωσης κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη, φτάνοντας στο +9,2%, ενώ εκείνος των τραπεζών υποχώρησε κατά 5%.

Τα ταμπλό της Wall Street σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Η μετοχή του Twitter υποχώρησε κατά 2,2%, του Facebook κατά 1,5% και της Microsoft κατά 1,4%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές κανείς δεν γνωρίζει πως μπορεί να εξελιχθεί η ουκρανική κρίση, καθώς και πως θα εμπλακούν οι δυνάμεις των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της ΕΕ. Η Ρωσία διαθέτει σημαντικά διαπραγματευτικά χαρτιά, ωστόσο τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν να επηρεάσει η ρωσική πολιτική τα συμφέροντα τους στην περιοχή.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να αυξηθούν κατά 0,2%.

Παράλληλα, ο δείκτης μεταποίησης PMI της Markit αυξήθηκε στις 57,1 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 53,7 μονάδες τον Ιανουάριο, δείχνοντας ότι η μεταποιητική δραστηριότητα ενισχύει την ανάπτυξη της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα