Δημοσίευση λίστας πλοίων στα οποία απαγορεύθηκε η είσοδος σε λιμάνια της Ε.Ε.

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2004 17:07

Τη λίστα με τα πλοία στα οποία απαγορεύτηκε η είσοδος σε λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2003 έως την 31η Αυγούστου 2004, δημοσίευσε στην επίσημη εφημερίδα των ευρωπαϊκών κοινοτήτων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δημοσιοποίηση της λίστας υπαγορεύεται από τους νέους κανόνες που ισχύουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφάλεια των λιμανιών, με στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας και την αποθάρρυνση των πλοιοκτητών, των οποίων τα πλοία δεν πληρούν τα ευρωπαϊκά κριτήρια για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Τα πλοία στα οποία απαγορεύτηκε η είσοδος στα κοινοτικά λιμάνια την εν λόγω περίοδο είναι 19 και φέρουν σημαία Αγίου Βικέντιου (6), Βολιβίας (3), Παναμά (3), Τουρκίας (3), Κύπρου (1), Μπελίζ (1), Ρουμανίας (1) και Συρίας (1).

Η απαγόρευση επιβλήθηκε στα συγκεκριμένα πλοία λόγω παραβιάσεων που είχαν στο ενεργητικό τους και επειδή έφεραν σημαία που περιλαμβάνεται στη «μαύρη λίστα» της ετήσιας έκθεσης του Μνημονίου Κατανόησης του Παρισιού για την Ασφάλεια των Λιμανιών (MOU).

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα